Niesamowita historia ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym opisac pewne zdarzenie, ktore mialo miejsce niedaleko plonska. Historia posiada moral i ostrzezenie dla ludzi instalujacych sekwencyjne instalacje gazowe Otoz po prostu padla mi pompa paliwowa i po zgaszeniu pojazdu jadacego na gazie po prostu nie udalo mi sie go odpalic. Po jakichs 10 min postawilem diagnoze i bylem w kropce. Zadupie totalne zadnego mechanika w zasiegu nie mowiac juz o dostepnosci pompy paliwowej do omegi. Dodatkowo niestety nie moglem odpalic samochodu od razu na gazie z pominieciem ukladu paliwowego, jest to urok sekwencyjnej instalki firmy OMVL Na szczescie w Zyrardowie mieszka Arvax, ktory nie baczac na przeciwnosci losu przejechal ponad 40 km i scholowal mnie kolejne 40 km do Zyrardowa. Dodatkowo zalatwil mechanika, ktory czekal na nas po godzinach. Gdy nie widac bylo nadzieji na uruchomienie pojazdu dodatkowo zaproponowal nam (mi i mojej zonce) nocleg u siebie w domu. Na szczescie udalo sie uruchomic pojazd i nie gaszac go (drugi raz by nie odpalil) jakos dopchalem sie przez korek w mszczonowie do gliwic. Dodam ze Arvax nie dal sobie wcisnac nawet grosza za paliwo Chcialbym wiec mu na tym forum po prostu powiedziec - dziekuje. LOB to jednak LOB a Arvax to gosc jakich zadko sie spotyka.

PS. wielkie dzieki rowniez dla RES'a za telefoniczne objasnienie dlaczego mam nie tracic czasu na proby uruchomienia pojazdu na gazie

Cytat:
2005-10-18 08:29:20, Gudzy pisze:
LOB to jednak LOB

LOB to LOB, nie ma to tamto

być tak powinno

ps.lista assistance->PRINT->schowek vel SIM

no to Gudzy dam Ci rade na przyszlosc jak Ci padnie pompa paliwa po raz kolejny. Mianowicie zatrzymaj jakis duzy samochod moze byc nawet Star, taki aby jak zacznie Ciebie no i oczywiscie samochod holowac na biegu to zeby mial sile, wlanczasz zaplon 3 bieg i jazda tyle sekund ile masz ustawione w kompie od gazu aby wlaczyl gaz, no jak ciagniesz i ciagniesz to w pewnym momencie komp dojdzie do wniosku ze silnik dziala powiedzmy 5s tak jak u mnie i przelaczy sie na gaz. W taki sposob holowalem sie pare razy. Gorzej jest jak silnik jest zimny to trzeba najpierw rozgrzac a dopiero potem przelaczy, ale nie sadze ze miales taki dlugi postoj aby wystygl. Powodzenia nastepnym razem

Brutal niestety mam jedna z 2 instalacji na rynku ktorej nie da rady tak odpalic ))

Gudzy no co TY, nie masz tej samej co ja przypadkiem???
sekwencja z OMVL chyba byla jedna (no chyba ze sie myle) a ja tez ja mam, kiedy zakladales instalke?

[ wiadomość edytowana przez: brutal-23 dnia 2005-10-18 11:51:08 ]

Rok temu gora, dzwonilem do swojego gazownika Pozatym dodatkowo zanim zlokalizowalem usterke minelo 10-15 min.

no to na bank masz ta sama instalke co ja, gazownik Ci tego nie powie bo ja jak za pierwszym razem dzwonilem do gazownika to holowalem ponad 100km, potem jak pojechalem pogadalem z pracownikami to mi powiedzieli ze sa dwa sposoby na odpalenie tej sekwencji od razu. Pierwszy niby latwiejszy to holowanie, natomiast drugi jest troche trudniejszy no i trzeba sie troche znac na kabelkach, jakis przeciac, podlaczyc gdzies tam i dziala . Pierwszy sprawdzalem i to nie jeden raz i dziala, fakt troche glupio wyglada Omega holowana na biegu ale lepiej tak ja holowac a potem jechac niz stac i zalamac rece
15 minut postoju nie powinno ostudzic silnika do temperatury mniejszej niz 30stopni, bo pewnie taka masz ustawiona jak nie przestawiales sobie samemu.

Zapamietam na przyszlosc
Dzieki.

Cytat:
2005-10-18 12:08:28, brutal-23 pisze:
jakis przeciac, podlaczyc gdzies tam i dziala .

To jest chyba lepszy sposób. Brutal czy mógłbyś to sprawdzić.

jasne, jak sie dowiem co gdzie i jak to napisze

A czemuż miałem brać pieniądze za pomoc???
Tak dziła LOB ASSISTANCE szybko, sprawnie, z dojazdem do "klienta" hehehehhe.
LOB TO LOB I NIE MA TOTAMTO
Ciesze sie że byłem pomocny.
Gudzy będziesz sie mógł zrewanżować w przyszłości mi albo innemu klubowiczowi.
pozdrawiam
ARVAX