Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-10-18 11:00:09 witam,
lusterko w mojej aśce jest solidnie nadgryzione zębem czasu i kupiłem niedawno drugie. Nie bardzo tylko wiem w jaki sposób zdjąć stare i jak założyć nowe. Chodzi mi o zdemontowanie kompletnego lusterka, czyli zdjęcie go z szyby i w jego miejsce założenia nowego, czyli wywalam wszystkie stare elementy i wstawiam nowe. wie ktoś jak się zabrać za tego fanta? pzdr ![]() |
![]() Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2005-10-18 11:51:57 ja w dostawczaku raz chciałem je podregulować,lub spróbować zdemontować, lekko prziołem w górę i wyskoczyło z kulowego mocowania (samo kulowe mocowanie zostało przy szybie - taka nóżka zakończona kulką) - tak zdemontowałem, ale wsadzić spowrotem już nie mogłem.. ![]() |
![]() LUK CiViC wołomin | 2005-10-18 12:26:25 kiedyś w astrze lekko zawadziłem ręką i samo odpadło ![]() jeśli chodzi o klejenie to tylkok klejem do szyb. !!!NICZYM INNYM, BO NA 99% PĘKNIE SZYBA!!! |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2005-10-18 16:33:49
Wyprzedziłeś mnie, bo chciałem to samo napisać ![]() I jeszcze na twoim miejscu bym tej metalowej stopki nie starał się oderwać, bo oderwiesz z kawałkiem szyby a to się zdarza w 75% demontowanych stopek |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-10-18 18:02:41 dzięki za informacje, będę walczył.
ps. kiedyś sprzątałem w omedze A i zachaczyłem ręką o luestrko - poszło z kawałkiem szyby pzdr ![]() |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-10-19 21:05:46 A może poprostu zdejmij zewnętrzna ramkę /coś w rodzaju maskownicy od radia/ i wymień samo szkło.
Chyba prościej i szybciej będzie. Ja po wyjęciu starego szkła i wizycie u szklarza zapłaciłem 10 PLN a roboty niewiele przy tym było. |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-10-20 11:14:12 kiedy moje szkło jest idealne, problem tkwi w mocowaniu
ale mam kolejnego zonka - moje lusterko (po ogledzinach stwierdzilem, ze) przymocowane jest na wspomnianym przez Was klipsie, z ktorego je sie po prostu zsuwa. Natomiast to, ktore kupilem jest przykrecane do sufitu ![]() pzdr ![]() |