Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-10-18 13:11:22 Witam. Chciałem sobie założyć Xenony do swojej Omegi ale narazie nie nie stać więc pomyślałem o tych takich żarówkach pseudo xenonowych. Odnośnie ich chciałem się dowiedzieć czy są one bezpieczne dla obudowy lampy bo dowiedziełem się od sąsiada ze podobno od takich zarówek odchodzi to takie błyszczące szkliwo odbijające światło. Czy ktoś coś wie na ten temat? Aha no i jak bym zakładam do takich zwykłych lamp prawdziwe Xenony to też muszę się liczyć z podobnymi konsekwencjami? |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-10-18 13:20:54 A ty chcesz miec Xenony zeby lepiej swiecilo, czy zeby ladniej wygladalo ?
Bo pseudo-xenon lepiej nie swieci, a ladniej tez nie wyglada - bo w ogole nie wyglada. |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-10-18 13:44:05 Żeby lepiej świeciło. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-10-18 13:56:10 Mozliwe ze od standardowych-zoltych zarowek to swieci inaczej/lepiej.
Chociaz watpie w to, bo to nadal zwykla zarowka, inny kolor swiatla tylko daje. Efekt raczej psychologiczny. Czy to nie jest taka zwykla zarowka ? |
![]() stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2005-10-18 14:14:25 To nie jest zwykla zarowka, tylko niebieska zarowka .... ![]() |
![]() hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-10-18 14:23:14
No nie do końca. Akurat ostatnio spaliła mi się żarówa i po bezskutecznych poszukiwaniach H1 100W na okolicznych tanksztelach przypadkiem dojrzałem w sklepie te niby ksenony. Facet miał dla porównania dwa reflektory gdzie w jednym była H1 100W zwykłą a w drugim te pseudo ksenony. Różnica jest naprawdę zauważalna. Światło ma zdecydowanie inną temperaturę barwy, jest bardziej naturalne i lepiej świeci. Co do walorów estetycznych to się nie wypowiadam. Moim zdaniem zdecydowanie lepsze. Za swoje zapłaciłem całe 65 złociszy a widziałemtakie po 25-30 (ale jakoś tak nie wzbudziły mojego zaufania). Reasumując - dobre pseudo ksenony są OK. |