Filtry kabinowe - pytanie/prośba do wszystkich :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dostałem priva z prośbą o zmobilizowanie Was do znalezienia zamienników filtrów kabinowych do Getza
Jako że oryginały kosztują w ASO ponoć około 100 zł i według ASO potrzeba dwóch sztuk to jest to oczywista przesada.

I tu moje pytania:
po 1. Czy ktoś już wymieniał ten filtr ewentualnie filtry?
po 2. Kto takie filtry ma w swoim Getzie i mógłby dokładnie sprawdzić ile ich tam w rzeczywistości jest i jakie mają wymiary
po 3. Czy ktoś ma jakieś informacje o istnieniu na rynku zamienników oryginalnych filtrów kabinowych do Getza?
po 4. Czy może użytkownicy innych modeli Hyundaia mogliby sprawdzić jakie filtry mają u siebie? Może się okazać, że filtry są jednakowe w Getzie jak w innych modelach i dostępność zamienników może być na lepszym poziomie niż konkretnie do Getza...

Taki filtr to warstwa "bibuły" oprawiona w plastikową ramkę o wymiarach (wg. ASO) 1x10x24 cm, filtr mają być dwa, więc może również pasowałoby 2x10x24 cm

Czekamy na jakieś informacje

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-10-18 23:30:16 ]

z tym filtrem moze byc problem.zaden polski producent nie oferuje zamiennikow do getza.

Tak się zastanawiam nad tymi filtrami, w większości przypadków fizelina jest stosowana (nie tylko motoryzacja), mozna by spróbować wkleić w ramkę odpowiedniej grubości fizelinę. Tani material, a efekt byłby zbliżony do oryginału.

Mnie już raz skroili na prawie dwie stuwki i już więcej się nie dam.
Na razie wyczaiłem w JC Auto że mają trochę tańsze (po 70 zł tylko nie wiedzieli czy za komplet czy za sztukę) Nie mogli sprawdzić bo nie mieli ich na stanie. Są to filtry od tego samego producenta co Hyundai wsadza w nasze Getziki lecz sprowadzane przez JC Auto i na opakowaniu nie ma znaczka Hyundai.
Ogrinalne klocki hamulcowe mają za 100 zł a ASO chce 300 zł

Mam jeszcze tańsze! W innym oddziale firmy (na terenie Warszawy) znalazłem filtry za 49 zł (zamienniki) lub 59 (orginalne tzn od tego samego producenta co w ASO). Chyba to cena za jedną sztukę ale jak kupię to powiem bo może w komplecie sa dwa - sprzedawca nie wiedział

Jak ktoś chce namiary to mu podam. Proszę o wiadomości na adres adamrozbicki@op.pl

Na stronie
JC AUTO
są adresy sklepów, gdzie można kupić filtry (komplet 2 sztuki) po około 50 zł. Łatwo znaleźć jakiś sklep w pobliżu