Głośna pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na wstępie witam wszystkich.
Jestem nowym posiadaczem wspaniałego RS2000. Ponieważ jest to mój pierwszy Ford mam małe pytanie. Podczas przekręcenia kluczyka włączsa się pompa paliwa, jest to sość znacznie słyszalne, jednak szumi ona cały czas a nie przez 1-2 s. jak to było w innych samochodach. Pytanie: Tak ma być czy coś jest nie tak?? Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Dzięki

Jesli chodzi o pompe, to powinno byc tak - przekrecasz kluczyk, pompa dziala 1-2 sek., pozniej sie wylacza. Ponownie uruchamia sie dopiero w momencie wlaczenia rozrusznika. Z tego co pamietam, to jesli chodzi caly czas, to jest to tryb awaryjny (ale oczywiscie moge sie mylic). Mozliwe tez, ze ktos grzebal w instalacji..

Dokładnie , chodzi w awaryjnym albo jest zmostkowany pzrekaźnik. Zresetuj kompa , jak przestanie to chodziła w awaryjnym, jak nie to coś z instalacją.

Właśnie panowie.Czy po zgaszeniu silnika pompa powinna też chodzić ???U mnie działa przez około4 sekundki i milknie.

Dzięki wielkie, a co do trybu awaryjnego: Jak sie resetuje komputer ?? bo jeśli tylko przez odłączenie akumulatora to niestety nie pomaga Chyba trzeba się będzie udać do elektryka chyba że ktoś wie gdzie w skrzynce to sprawdzić.

trzeba odlaczyc akumulator i pozostawic go na jakis czas 10 min albo wiecej nie pamietam ile) i tak jak wyzej to jest niestety tryb awartyjny i sampochod chodzi na 75% swojej mocy

A w takim razie co moze byc przyczyna takiego stanu?? Tylko prosze nie piszcie ze pompa umiera Chociaz z drugiej strony to jednak wydaje mi sie ze mocy to ma sporo

witam tez mialem RSa i mi pompa dzialala 1-2 sek po przekreceniu kluczyka tak jak to kolega napisal. Po wylaczeniu silnika pompa nie pracuje. Byc moze faktycznie pada pompa - ja taka ostatnio sprzedalem za 100 z mojego autka

nie to raczej nie jest wina pompy najpierw zresetuj kompa tak jak bylo nizej napisane a pozniej sprawdz czy bedzie sie to powtarzalo, a jak nie brakuje ci mocy to sie ciesz bo bedzie jeszcze wiecej pewnie

Najpierw reset kompa, jak nie pomoze, to zobacz czy nie masz jakichs kombinacji w elektryce - mostek zamiast przekaznika, obejscie skrzynki bezp. itd.