MotoNews.pl

NAWIEW CIEPŁEGO POWIETRZA - ASTRA F

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów, mam następujacy problem. Ze środkowych kratek leci mi stale zimne powietrze, z prawej i lewej jest ok tylko środek caly czas sypie zimnem, zapewne to jakas pierdoła ale gdzie i czego mam szukac? Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-19 21:27:42, ogo pisze:
Witam kolegów, mam następujacy problem. Ze środkowych kratek leci mi stale zimne powietrze, z prawej i lewej jest ok tylko środek caly czas sypie zimnem, zapewne to jakas pierdoła ale gdzie i czego mam szukac? Pozdrawiam

Ze środka w większości opli leci zimne powietrze.

jest jakis patent na to aby lecialo cieple powietrze, ktos ostatnio przerabial swojego asterixa

To chyba fabrycznie tak jest. Zamknąć środkowy nawiew i po problemie.

Opel zrobił dwustrefowe ogrzewanie a Wam się nie podoba

To srodkowe to nawet za klimatyzacje moznaby uznac

To chyba standard, u mnie tak samo, niestety...

Cytat:
2005-10-19 23:14:02, hecz pisze:
To chyba standard, u mnie tak samo, niestety...

Raczej nie, w moim przypadku leci środkiem chłodniejsze ale tylko gdy silnik jest jescze nie rozgrzany. Po rozgrzaniu leci zdecydowanie ciepłe.

Mam ustawione prawie zawsze tak: prawy-zamknięty, prawy nogi- zaślepiony, lewy - na pół otwarty, środek - pół lub cały otwarty, pokrętło nawiewów - na nogi.
Pamiętam, że kiedyś faktycznie leciało tylko zimne.
Kilka razy wymontowywałem środkowy nawiew ale z innego powodu... może coś "źle" zmontowałem, że teraz leci ciepłe...

Cytat:
2005-10-19 23:24:28, LuckyS pisze:
Raczej nie, w moim przypadku leci środkiem chłodniejsze ale tylko gdy silnik jest jescze nie rozgrzany. Po rozgrzaniu leci zdecydowanie ciepłe. Mam ustawione prawie zawsze tak: prawy-zamknięty, prawy nogi- zaślepiony, lewy - na pół otwarty, środek - pół lub cały otwarty, pokrętło nawiewów - na nogi. Pamiętam, że kiedyś faktycznie leciało tylko zimne. Kilka razy wymontowywałem środkowy nawiew ale z innego powodu... może coś "źle" zmontowałem, że teraz leci ciepłe...

Ty masz Astre z 1999 roku i tu moze tak być, ale w straszych Astrach ze środkowego nawiewu fabrycznie leciało tylko zimne.

No to juz wszystko wiem, dzieki. Pozdrowionka

Cytat:
2005-10-20 08:31:54, potryk pisze:
Ty masz Astre z 1999 roku i tu moze tak być, ale w straszych Astrach ze środkowego nawiewu fabrycznie leciało tylko zimne.

Czyżby Opel przebudował nawiew?
W książce nie ma 2 różnych rysunków i informacji o tym, że jest inna konstrukcja. Ale z drugiej strony w książce, nie wszystkie zmiany (chyba) są wyszczególnione.

U mnie ze środkowych leci letnie, ale pod warunkiem, że pokrętło regulacji mam ustawione na kabinę i na nogi. Jak ustawię na przednią szybę to leci zimne. Nie wiem co to za czort. Faktem jest, że opel ze środkowych nawiewów maiał ustawione letnie powietrze, a z bocznych ciepłe. W kadecie miałem tak samo. Taki urok opelka.

Kolejny opel z zimnym środkowym nawiewiem....

Pozdrawiam.

nie wiem, co to za gadanie, że to urok opli... kurde, polonez ma gorące powietrze ze wszystkich nawiewów (poza szczelinami i błędami w spasowaniu) a opel co, gorszy jest? u mnie w asterce jest wszystko idealnie chłodne leciało ze środkowego jak miałem mało płynu chłodniczego, potem dolałem i było ok... tyle tylko, że ja mam klimę, nie wiem jak w astrach bez klimy...

Tak między nami Astrowcami powiem, że udało mi się ściągnąć Książke o Opel Astra Obsługa. Mam też coś podobnego o modelu Vectra i Calibra.

Ale to tajemnica

Z tym nawiewem jest jak z grą w kości, nigdy nie wiesz ile oczek będzie. Kombinacja pokręteł sprawia, że czasami leci letnie, ale zasadniczo dmucha chłodne.

pozdr.

Cytat:
2005-10-21 16:42:09, GSI pisze:
Tak między nami Astrowcami powiem, że udało mi się ściągnąć Książke o Opel Astra Obsługa. Mam też coś podobnego o modelu Vectra i Calibra. Ale to tajemnica

GSI a skad to sciagnales powiesz? mozna to jakos o astrze przechwycic od Ciebie?

Cytat:
2005-10-21 16:42:09, GSI pisze:
Tak między nami Astrowcami powiem, że udało mi się ściągnąć Książke o Opel Astra Obsługa. Mam też coś podobnego o modelu Vectra i Calibra. Ale to tajemnica

Pieniądze i książki tylko wtedy pożytek przynoszą, gdy są w obiegu. Friedrich Rűckert

ech taka książka to skarb...

Cytat:
GSI a skad to sciagnales powiesz?

Ja tez znalazłem na necie SAM NAPRAWIAM I INSTRUKCJIE OBSŁUGI
Polecam program eMule

U mnie jest jeszcze ciekawiej, gdyż z środkowych kratek owszem leci ciepłe bądź gorące powietrze tak jak w bocznych nawiewach(zalenie od ustawień). Jednak gdy pokrętłem przy tych środkowych wlotach zablokuje nawiew, to jakby szczelinami leci zimne.