MotoNews.pl
9 Czy mogę mieć w grilu niebieskie diody?? (11963/267)

Czy mogę mieć w grilu niebieskie diody??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy mogę mieć w grilu dwie niebieskie diody??
Mialem jakis czas temu taki pomysl by w gril wlozyc 2 niebieskie diody swiecace do przodu! Wszystko sobie zrobilem wlacznie z jakims opakowankiem kabelki przygotowalem i zaczalem sie zastanawiac czy POLICJI bedzie sie to podobalo czy nie? No i diodki leza sobie nadal w garazu! Przypomnialem sobie wlasnie o nich i moze ktos mi powie czy wolmo mi je miec czy nie???

Zalezy mi na tym bo dawlo to dosc ciekawy efekcik!

No a jesli nie mozna to moze ktos ma pomysl gdze je dac sobie by byl jakis ciekawy efekcik, gdyz i tak i leza gotowe czekajace na odpowiednie dla nich miejsce!

Pozdrawiam

Ja mam zamontowane dwie diodki niebieskie po bokach tablicy rejestracyjnej od roku czasu, i jeszcze żaden "Blacharz" się do mnie nie przyczepił. Efekt jest bardzo fajny za niewielkie pieniądzę, o wiele fajniej się to prezentuje niż te święcące spryskiwacze. A poza tym cieszy, że to własna inwencja i pomysł . Pozdrawiam

No ta efekt fajny za niewielkie pieniażki ale jak się "CHIPSY" dowalą to grozi 300 PLN.

Przepraszam, ale nie jestem zwolennikiem takiego "upiększania". Proszę, nie rób krzywdy swojej Niuni.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: gbos dnia 2003-03-26 07:21:22 ]

Jeśli chodzi o świecidełka na zewnątrz auta to taksamo jak gbos - niejestem zabardzo zwolennikiem, aczkolwiek jeśli ktoś ma gust i nieprzesadzi to ok

Ja mam za to w planach zrobienie podświetlenia pod kokpitem które by się zapalało na niebiesko przy otwartych drzwiach - widziałem to u kogoś i efekt naprawde fajny jak wysiadasz z auta w nocy.

A jeśli chodzi o "CHIPSY" to będziesz musiał się chować przed nimi

Pozdrawiam
Adam

Damian ma rację!

Choinka na aucie kosztuje 300PLN. Osobiście uważam, że lepiej zdobić drzewka w domu (taniej i bardziej pasuje). Niestety tylko raz w roku. Wesołych Świat...

Zbyszek

Mam pytanie, a czemu maja służyc te niebieskie swiatełka??Moim zdanie wygląda to citarsko i kaleczy auto. Pozdrawiam

Bo tak jest pokazały się niebieskie LEDY to wszyscy odrazu chcą je mieć, teraz niedawno w sklepie widziałem DIODY UV ciekawe czy na to też będzie szpan, i ciekawe co będzie następne diody fioletowe w kropki bordo, a może se który maniam diód założy w aucie kule dyskotekową też by fajnie wygladało

Cytat:
2003-03-26 09:42:14, MaStel pisze:
Mam pytanie, a czemu maja służyc te niebieskie swiatełka??Moim zdanie wygląda to citarsko i kaleczy auto. Pozdrawiam

Nic dodac, nic ujac.

Stary mozesz zrobilc wszysttko ale nie szpecaj ASTRY............proszę

..ostatnimi czasy CHIPSY bardzo UWAŻNIE przyglądają sie autom z LED'ami (i innymi pomyslami na "tuning"... ) - a mają na to paragrafy.... np.: ten mówiący o dopuszczalnym i zakazanym oświetleniu z zewnątrz samochodu i o kolorach tego oświetlenia...

ja osobiście nie montowałbym żadnych takich "upiększeń" (m.in. z powodu auta jakie mam)... ale to jest wolny kraj każdy może zrobić to co chce - najwyżej będzie z Pałami się użerał...

pozdrawiam
Bartek

OK! Widze ze jednak le-piej ich nie zakladac! OK nie bede krzywdzil Asterki!

A wlasnie odnoscnie podswietlanie kokpitu to jest naprawde fajna sprawa! Bede to montoweal mozliwe w ta soboete albo w nastepna! tydzien temu zalozylismy to u kolegi w Felickji i jest super efekcik za mala kase! Ja chce podswietlic takze rowniez z tylu montujac lampke pod siedzeniem! Koszt tych 4 lampek i kondonikow na nie to jest 4X10zl i 4X3zl !!

Pozdrawiam!
Heh i dziekuje za szczere wypowiedzi odnosnie diodek!

Strasznuie denerwuja mnie tego typu swiatełka.Bardzo zwracają na siebie uwagę odciągając wzrok kierowcy od drogi.

Dlatego pewnie sa zabrobione bo odciagaja uwage innych kierowcow!

Cytat:
Dlatego pewnie sa zabrobione bo odciagaja uwage innych kierowcow!

wiesz to nie tak do konca , bo nie tylko diody sa zabronione ale tez wszelkie inne swiecidelka , w przepisach jest dokladnie napisane jakie mozesz miec oswietlenie w samochodzie (jak chcesz to poszukaj gdzies to znajdziesz w starych postach) i co najwazniesze wszystko co masz na autku musi byz zgodne z przepisami i musi DZIALAC

Cytat:
Choinka na aucie kosztuje 300PLN. Osobiście uważam, że lepiej zdobić drzewka w domu (taniej i bardziej pasuje). Niestety tylko raz w roku. Wesołych Świat...

a to swieta racja

a co jesli takich diud uzywa sie do podswietlenia tablicy rejestracyjnej czy taka opcja jest dozwolona czy tez nie wolno wprowadzac takich modyfikacji??

Dzisiaj w TV4 w programie drogowka pokazali pana co mial takie diody na masce... zatrzymaly go chipsy i mandat chcaily dac ale ze byla kamera to sie skonczylo na puczeniu
a osobiscie to mnie w.....ia i niepodoba!! Jechalo taki ufo za mna ostanio strasznie mecza sie oczy patrzac na taki shit w lusterku.
pozdrawiam

Cytat:
2003-03-26 13:22:53, Focuss pisze:
OK! Widze ze jednak le-piej ich nie zakladac! OK nie bede krzywdzil Asterki!

Ding Ding --- NAJLEPSZA decyzja pkt dla ciebie

Cytat:
2003-03-26 23:16:37, zajac_11 pisze:
a co jesli takich diud uzywa sie do podswietlenia tablicy rejestracyjnej czy taka opcja jest dozwolona czy tez nie wolno wprowadzac takich modyfikacji??

podświetlenie tablicy też jest uregulowane prawnie - tylko kolor biały....

pozdrawiam
Bartek