Bimarco D/Ekspert

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !

Czy ktoś próbował wkłądać bimarco D/ekspert do malca ?

czy wejdą_2_ takie kubły ?

link

Nie probowalem ale widzialem kiedys malca z takimi 2 kublami w srodku.
Caly patent wtym ze nie moga one byc obok siebie... jeden musi byc troche z tylu wzgledem drugiego bo "uszami" by wadzily.
Wedlug mnie nie ma sensu wkladania 2 takich kublow, ale to moje zdanie.
A jeszcze jedno... nie wiem czy siedziales w tym Bi Marco... jak dla mnie jest on kurewsko nie wygodny siedzialem w roznych kublach roznych firm, ale BiMarco ma tylko jedna zalete jest najtanszym kublem odlewanym z homo.
Pozatym Ekspert standardowy jest dosc waski, dupa wchodzi bardzo ciasno, albo w ogole, no chyba ze masz maly tylek jak te modelki obecne.
Pozdro

Na targach tjuningowych w Krakowie dejta w malcu swoim miał dwa fotele speed które sa chyba wymiarowo takie same i sie mu miesciły.. ale to on musiałby sie wypowidzieć

Cytat:
2005-10-20 22:53:47, -maly- pisze:
Na targach tjuningowych w Krakowie dejta w malcu swoim miał dwa fotele speed które sa chyba wymiarowo takie same i sie mu miesciły.. ale to on musiałby sie wypowidzieć

te fotele to były speed 1, najmniejszy model, do mojego malca (z którego nota bene pochodzą te u dejty) wchodziły z leciutkim (może z cm luzu). A co do wygody - kubełek ma trzymać i dodatkowo zabezpieczać a nie ma być wygodny!!

pozdro

moj kumpel ma takie dwa foteliki w malaczu i powiem tyle siedzisz na podłodze, sa strasznie nie wygodne a z tylu to jzu wogule nie ma miejsca ! wiec ja tez nie polecam ale tak jak poprzednicy pisali to tylko od ciebie zalezy co wlozysz do swojego autka

Cytat:
2005-10-20 23:04:32, owz pisze:
te fotele to były speed 1, najmniejszy model, do mojego malca (z którego nota bene pochodzą te u dejty) wchodziły z leciutkim (może z cm luzu). A co do wygody - kubełek ma trzymać i dodatkowo zabezpieczać a nie ma być wygodny!! pozdro

No tak, ale jak powiedzmy jak startujesz w pucharze PZM i masz przejechac powiedzmy 8 odcinkowa kazdy 8-20 km to juz moze to byc irytujace, ze juz nie wspomne o sytuacji kiedy nie mozesz wsadzic dupy albo Cie w nia uwiera to nie jest nawet kwestia wygody.

Dlatego napisalem ze te kubly nie naleza do najwygodniejszych w porownaniu do Sparco czy OMP, ale sa napewno tanie i bezpieczne.

Cytat:
moj kumpel ma takie dwa foteliki w malaczu i powiem tyle siedzisz na podłodze, sa strasznie nie wygodne a z tylu to jzu wogule nie ma miejsca ! wiec ja tez nie polecam ale tak jak poprzednicy pisali to tylko od ciebie zalezy co wlozysz do swojego autka

No tak ale przeciez nie po to sie wsadza kubly zeby wozic z tylu pasazerow
A co do siedzenia na podlodze to tez oto chodzi (tzn. tutaj wchodz jeszce w gre osobiste preferencje), ale przewaznie oto chodzi.
Piszac nie wygodne mialem na mysli ze sa jakos tak dziwnie wyprofilowane, ze siedzi sie a niach nie wygodnie....
Pozatym w sporcie wyczynowym z tego co wiem, pojawia sie problem z kaskami, tzn. jak sie ma kask z homologacja a nie jakas taka lupinke do KJSow, to okazuje sie ze w ogole jakos tak czlowiek sie dziwnie garbie, bo gorna czesc kubla jest jakby za bardzo wysunieta do przodu.
Ale caly czas podkreslam, ze to nie zmienia faktu ze jest to kawal solidnego kubla za rozsadna cene.
Pozdro,
Konrad

Co do dupska modelek to pasuje
Poza tym wole żeby coś przylegało i trzymało - a to że jest niewygodne ? na bilu i oponach dosyć mocno napompowanych nie ma zmiłuj
A jak ktoś chce wygodny kubełek to niech wsadzi sobie recaro z jakiegoś golfa gti z regulowanym oparciem.

Najprędzej pozostane pewnie przy bimarco c lub jednym D i b/c dla pilota

Dzięki za info

bimarco b i c to lipa jest. kubel musi miec oparcie w pionie wiec taki dakar czy expert to bardzo dobre wyjscie

a ja uwazam ze B dla kierowcy i C dla pilota na KJSy jest najlepszym wyjsciem. z C latwiej wysiadac i wygodniej sie siedzi natomiast w B jest lepsze trzymanie bo jest glebszy i jest ok.

Wiesz Zolti - kubeł trzeba dopasować do drivera - ja jestem pare kilo mniejszy od ciebie

A z Wojtasem się zgadzam - miałem c, teraz bujam się w b i dla kierowcy o mojej posturze jest lepszy - zdecydowanie lepiej trzyma na boki, jest głębszy....szkoda tylko że brzydszy niż bimarco c

mnie chodzi tylko o pionowe oparcie. co do glebokosci/wymiarow sie nie wypowiadam

Jak bym miał jeździć z pionowym oparciem to wole na autobus się przesiąść Ale każdy jeździ jak mu wygodnie.

ja w nich pokonywałem nawet po 300 km trasy i dawałem rady. na codzień w nich jeździłem. jak dobrze usiądziesz to jest ok. trochę twardo ale na prawdę trzymają imho świetnie, o wiele lebiej niż bimarco b lub c.
pozdro

ja tam mialem B jezdzilem w nim ponad rok i nie narzekalem a maly tez nie jestem

mam takiego w maluchu wiec sie zmiesci