Jezd gaz !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie. Po dłuuugim oczekiwaniu w kolejce udało mi się w końcu zagazować mą bestyję. Po długich przemyśleniach i kombinacjach wybrałem polska instalację z firmy DT Gas System. Cenowo przystępnie i jako jedyni z tych u których się dowiadywałem w Trójmieście dali mi dwuletnią gwarancję na wszystko. Bo okazuje się ze większość producentów daje dwuletnią gwarancję na zbiornik, reduktor a na elektronikę tylko roczną. No ale o tym się głośno nie mówi.
Wrazenia z jazdy - REWELKA. Auto chodzi bardzo ładnie, nie ma odczywalnej różnicy benzyna/gaz. Sama firma też mnie miło zaskoczyła bo montowałem instalację w ich filii w Starogardzie Gdańskim (bo taniej niż w Gdańsku i był szybciej wolny termin) i mili Panowie wzieli odemnie autko w Gdańsku, pojechali nim do Starogardu i po montażu odstawili mi z powrotem do Gdańska (na ichnim gazie). Wyjęte koło zapasowe ubrali mi pięknie w pokrowiec
No i teraz śmigając sobie po taniości z sentymentem myślę sobie o panach z DT.
Jakby ktoś rozważał montaż instalacji to szczerze polecam bo mają właściwe podejście do klienta ( na pewno w Gdańsku) i instalacja jest relatywnie tania, ja zapłąciłem 3200 podczas gdy w innych zakładach minimum 3800-4000.

ciekawe masz z ta gwarancja, a nie ma przypadkiem limitu km?

Ludzie!!! .....ręce opadają. Gwarancja to może być nawet na tydzień a wy możecie reklamaować każdy towar( bez względu czy jest to samochód za 200 tyś.pln czy skarpetki za 3 pln) na podstawie niezgodności towaru z umową przez 2 lata! (od kiedy jesteśmy w UE).Trzeba tylko na samym początku zaznaczyć że rezygnuje się z gwarancji na rzecz N.T.zum.Pozdrawiam i nie dajcie sobie wciskać KITU !!

Cena naprawde niesamowita bo w wawie chcą około 5 tys !! ja założyłem za 4,6 tys i jestem szcześliwy bo czekałem tylko 2 tyg a nie 2 miesiące jak dzwoniłem po zakładach.

Cytat:
2005-10-21 16:46:05, brutal-23 pisze:
ciekawe masz z ta gwarancja, a nie ma przypadkiem limitu km?

Jest limit na 60 tys kilometrów ale to się mniej więcej pokrywa z tym co przez te dwa lata wyjeżdżę.
Tak że w sumie jak dla mnie na jedno wychodzi

Cytat:
2005-10-21 18:12:26, Cezik pisze:
Ludzie!!! .....ręce opadają. Gwarancja to może być nawet na tydzień a wy możecie reklamaować każdy towar( bez względu czy jest to samochód za 200 tyś.pln czy skarpetki za 3 pln) na podstawie niezgodności towaru z umową przez 2 lata! (od kiedy jesteśmy w UE).Trzeba tylko na samym początku zaznaczyć że rezygnuje się z gwarancji na rzecz N.T.zum.Pozdrawiam i nie dajcie sobie wciskać KITU !!

Wiesz co? Jak słucham czasem takich domorosłych mądrali to mi ręce opadają.
Weź gdzieś potem wyegzekwuj te swoje unijne prawo czy rękojmie to ci pomnik postawię. Może uda ci się z Panią sklepową w obuwniczym ale na 99% prób odejdziesz z kwitkiem.
No chyba że uwielbiasz spędzać czas na kłótniach w sądach itp?
Bo mi jakoś szkoda na to czasu i pieniędzy.
A gwarancję udzieloną przez producenta w jego własnym warsztacie będa respektowac na zawsze bez szemrania.

no to 60k to juz ladnie, przynajmniej bym jeden rok przejezdzil na gwarancji a nie pare miesiecy . Zycze abys nie mial doczynienia z gwarancja. Pozdro

polska instalacja gazowa to jak polskie opony zimowe
porażka na całej lini
a tanie mięso jedzą psy.
ale niechaj ci służy bezproblemowo
ps jak w 94 roku gazowałem swój 1 samochodzik to dostałem w promocji 5 litrów oleju cieszyłem sie podobnie jak ty że zostawili ci gaz w butli le niestety moje szczęście nie trwało długo
... po miesiącu zacząłem śmigać na benie bo już miałem dość
a co do gwarancji to zawsze ci znajdą dziure w tyłku iże świece złe, kable stare i ogólnie auto to mina. a gaz jest dobrze założony itd...............
zapytaj koliberka na priv to odpowie na temat gwarancji
powodzenia fomin