NOWY ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
Kupiłem właśnie ESPERO. Może kiedy indziej opisze jak i gdzie bo to opisuje może podejście do świata ..
A teraz prosze Was
Mam z Nim (tzn Esperakiem) parę probemów
1) znosi mnie lekko w prawo - zbieżność jest ok , po wymianie przednich opon, przedtem znosiło mnie w lewo
2) kierownica jest ustawiona w prawo - tzn aby jechać prosto trzeba ją tak trzymać
3) w ogóle łatwiej się skręca w prawo niż w lewo - czyżby coś ze wspomaganiem ?
4) gaz - bedini , pełen automat - samochód mi zgasł mimo iż w butli mimo wskazań zegara było ok 1/4 gazu - gazownicy przez telefon mi powiedzieli że wystrczy tylko wyregulować zegary i rezerwe bo ta to mi się zapala po przejechaniu 100 km !!
5 ) wycieraczki - czy w Espero mozna je właczyć chwilowo bez właczania przerywacza bo u mnie nie...
6) ogrzewanie tylniej szyby - mimo właczenia tylnia szyba paruje trochę - czy może mam poprzerywane
Reszta to pierduły
JA wiem że to jest samochód uzywany, ma 5,5 roku
Ale wydałem na niego 15500 tys, a nie chcę wydać kolejnych 5000 zł .
BŁAGAM odpiszcie mi - na pewno niedługo sie zapisze
POZDRAWIAM
BOJKOT

Cytat:
5 ) wycieraczki - czy w Espero mozna je właczyć chwilowo bez właczania przerywacza bo u mnie nie...
6) ogrzewanie tylniej szyby - mimo właczenia tylnia szyba paruje trochę - czy może mam poprzerywane

Ad.5 Wycieraczki mają pozycje do góry (ciągłe, przerywane i jakąś jeszcze chyba i jedną do siebie ze spryskiwaczem (jedno tryśnięcie, no chyba, że przytrzymasz+4 ruchy wycieraczek).

Ad.6 Popatrz, zmierz woltomierzem. Wg instrukcji serwisowej im dalej od miejsca podłączenia (czyli brzegów szyby) tym napięcie mniejsze.

Witaj !

Cytat:
1) znosi mnie lekko w prawo - zbieżność jest ok , po wymianie przednich opon, przedtem znosiło mnie w lewo

Czy wymiana opon polegała jedynie na zamianie ich miejsca z przodu ? Jeżeli tak, to możesz mieć uszkodzoną oponę. Spróbuj jeszcze zamianę z tylnymi kołami

Witam nowego klubowicza, jeszcze jeden i będzie nas STU !!!

Możliwe, że opony się układają (jeżeli są nowe), ale to mało prawdopodobne.

Może TUTAJ leży problem.

Dzięki za pomoc,
Nurtuje mnie ten gaz - zatankowałem 10 l i pojechałem, ale wskaźnik na butli pokazuje jakbym zatankował z połowę zbiornika albo i więcej. Czyżbym miał źle ustawioną tzw. poduszkę powietrzną lub coś innego . Może ktoś się orientuje . Co do opon - zmieniłem tzn, wyrzuciłem zniszczone koreańskie opony i założyłem używane fińskie NOKIA .
pzdr
Bojkot

Widzę Panie BOJKOT że mieszka Pan w Markach !!!
No cóż - to żut beretem od Rembertowa, czyli od miejsca mojego zamieszkania a zarazem od "starej spalarni" czyli miejsca gdzie robimy co piątkowe zloty !!!
Mamy nadzieję że pojawisz się na zlocie w ten piątek o 23:00 !!!

rÓWNIERZ ZAPRASZAM NA SPALARNIĘ W PIĄTEK O 23:00, OBEJRZYMY FURKĘ, PODUMAMY I MOŻE COŚ WYKOMBINUJEMY Daj znać czy będziesz...

no dokładnie....a ja CIe nawet objade

Witam nowego!

ps Ehhh Tomek, ale zes sie rozchukal z tym objezdzaniem wszystkich... Zapraszam na miasto w godzinach szczytu bo chyba Cie dawno jakies 1,5 nie objechalo

no i dawaj no i dawaj

A pomyślec Tomek, że chciałeś kupić nubirę. Co być w niej robił??

Witamy NOWEGO

po wykresach z hamowni plany pozbycia się espero poszły w daaaaleeeeką bardzoooo dzaleką przyszłość
Esperak ma drugą młodość

I będzie miał 3-cią z gazzzzem.

Podobno z samochodami jest tak samo jak z ludźmi - przed śmiercią im się poprawia

a ja przywitam Cię tradycyjnym: AVE CEZAR

Jest również wreszcie po 204 dniach funkcjonowania nowego klubu Klubowicz z Poznania i do tego imiennik. Witam serdecznie.
Ps. coś Maciejów jest jak psów

Czesc
Żeby nie zaczynać nowego wątku, a jednocześnie aby kultularnie wejsć w Wasze szeregi, to pozwalam sobie przywitać sie w ten sposób. Czytam was już od bardzo dawna, ale teraz dopiero postanowiłem sie odczarować z anonimowości i zalogować sie

Pozdrawiam

Tak wracając do mojego ESPERO to oczywiście byłem u P. Sławka, który łaskawie opowiedział mi ile to razy mój samochodzik był uderzony , wymienił sprężyny, ustawił sprzęgło, wyprostował kierownicę (ale nie do końca) i w ogóle pocieszył, iż stan samochodu nie jest najgorszy. Acha, poznałem samego P. Tomka Mydłowskiego i zazdrosnym okiem gapiłem się na Jego ESPERO
( to dopiero jest wóz)...ach czemu nie kupiłem 1,8 lub 2,0 tylko te 1,5 ???
pzdr
Bojkot