| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
perek_83 HF MEMBER Hyundai Pony Kościerzyna | 2005-10-22 22:10:35 Hmm na wiosne miałem podobne.
Po tym ja wyciągnąłem zagary i wsadziłem je zpowrotem wskazówka za częła się "zacinąć" tak jak u ciebie tylę że pomiedzy 60-80 km/h. Pomagało mocne walniecie z piąchy w deskę rozdzielczą z góry
W końcu wyciągnąłem zegary wykręciłem z niego mechanizm prędkoścomierza popatrzałem, podmuchałem, postukałem, poszturchałem stwierdzając że chyba wszystko działa wpakowałem wsio do samochodu i do tej pory działa bez zająkniecia |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-10-28 00:30:16 U mnie jest to samo ale przy predkosci od 100 do 120km/h. nie wiem co moze byc przyczyna zaczelo mi sie tak robic jak chcialem polepszyc smarowanie mechanizmu i wcisnolem troche smaru w miejsce gdzie wchodzi linka i moze dlatego cos gdzies ciezej pracuje i licznik robi takie cyrki. |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-09-14 13:22:44 miałem podobne objawy jak chłopaki w Ponym... tylko u mnie dzieje sie tak w ciepłe dni i w innym przedziale 20-40 km/h przy dodawaniu gazu i hamowaniu... teraz nic sie nie dzieje, znajde chwilę czasu to przeczyszczę tam wszytsko |