| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2005-10-22 20:57:51 Z tego co wiem to w Espero wychodziły dwie wersje bocznych kierunkowskazów tzn okrągłe i podłużne. Bogdan 1 mnie zainspirował aby je zmienić (powiedział że wyglądają jak od syrenki i ma troche racji) i chce wiedziec czy mając okrągłe można kupić i bez specjalnych przeróbek zamontować te podłużne - czy ktoś może się orientuje
Pozdrawiam ![]() |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2005-10-22 21:17:59 No na siłę nie będę robił. I tak musze kupić prawy bo cosik uszkodzony jest i myślałem że jakby otwory montażowe bybłyby takie same to wsadziłbym podłużne.....ale jeżeli jest taka sytuacja to nie ma sensu kombinowac......
Pozdrawiam |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-10-22 21:31:06 nic nie trzeba kolego kombinować... wystarczy w nowym kieruneczku wyciąć wszelkie uchwyty montażowe.. tak by zostrała tylko oprawka na żarówkę
ja seryjne kierunki z espero zmieniłem na takie
i jedyne co musiałem zrobić to zeszlifować wypustki z tyłu kierunku i oprawkę z żarówką przymocować taśmą izolacyjną.... sam kierunek przyczepiłem na taśmie dwustronnej miałem wczesniej podłużne kierunki tak dla jasnosci |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2005-10-22 21:38:03 No ale jak sam stwierdziłeś miałeś poprzednio podłużne a ja mam okrągłe
Pozdrawiam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-10-22 22:06:36
Się nie uparliśmy....są szpetne i tyle ....ale przecie tylko 98% mówi że są szpetne , a w dodatku każdy ma prawo do swojego zdania .... wiadomo...o gustach się nie dyskutuje |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2005-10-22 22:15:18 Mi też się widzą okrągłe - i skoro trzeba dużo roboty aby wsadzić inne to myśle o wsadzenie zamiast standartowych żarówek takie diodowe z dużą ilością diodek (chyba 12 sztuk w jednej "żaróweczce"). Tylko będę musiał zobaczyć czy się zmieści Dokładniej chodzi mi o cosik takiego
Pozdrawiam ![]() [ wiadomość edytowana przez: Lucyferus dnia 2005-10-22 22:20:45 ] |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2005-10-22 22:20:23 @ Bogdan1 : Chyba już to kiedyś przerabialiśmy ...
[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2005-10-22 22:22:37 ] |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2005-10-22 22:36:15 Zreszta to takie pierdoły że jak nie będą pasować to nie będe robić na siłe Natomiast bardzo poważnie zastanawiam się nad wymianą żarówek podświetlających zegary i nawiewy bo jak wymienie bo padnie zarówka to za chwile jest to samo tzn tak jakby się ściemniały niektóre żarówki . Natomiast widze że diody we wnętrzu są niezłe i dają lepszy efekt. Co prawda czytałem opis wymiany na diody na stronce klubowej ale te przeróbki i ta robota Jakby było coś takiego żeby tylko kupić odpowiednie diody i wsadzić w miejsca żaróweczek to byłoby świetnie
Pozdrawiam |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-10-22 23:17:54
ale dziurę masz okragła na oprawkę.... wiec nie widze przeciwwskazań montażu podłużnych kieruneczków |
werkid Espero 1,8 CD + LPG Thorn | 2005-10-24 19:33:59 Nie rozumiem: zmieniając kierunki na prostokątne daje to jakiś mniejszy opór powietrza? samochód staje się bardziej aerodynamiczny???
Ja tam jestem bardzo dumny z moich okrągłych pomarańczowych kierunków! |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-10-24 20:14:25
Ja też !! (K... jak w syrence ![]() ![]() ) |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2005-10-24 22:40:21
Też kultowe auto |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-25 07:13:02
Wypraszam sobie. Syrenka nie miała bocznych kierunków. Ojciec musiał dorabiać jak chciał hak mieć... i z espero założył ![]() |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-10-25 07:54:22
No dobra, bocznych nie miała ale przednie są w kształcie identyczne z naszymi - tylko trochę większe |
draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2005-10-26 08:09:23 Co do wymiany podswietlenia na diodowe - w licznikach i nawiewach nie ma z tym problemu. Są już w sprzedaży gotowe diody, które tylko wkłąda się zamiast żarówek. Z podświetleniem przycisków jest trochę więcej zabawy, trzeba tam po prostu powyjmować orginalne żarówki i wlutować diody. Jest trochę zabawy, ale warto. A jakby ci się nie chciało lutować i chcesz dłużej mieć spokój z żarówkami, to podobno można dostać żaróki na 14 V i wtedy dłużej pożyją. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-26 08:40:25 W przyciskach polecam jednak "ręczne" zamontowanie diód. Jak kupiłem złomiaka, to trafiłem na okres zdychania żarówek w przyciskach, a próba zakupienia nowych skończyła się fiaskiem - może słabo się starałem. W każdym bądź razie montaż diód w przyciskach (pomijam pokrętła) to kwestia może 2h. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-10-26 08:54:01
U mnie przez wakacje poleciały praktycznie wszystkie diody w tych przyciskach przy budzikach. Świeci się tylko przycisk przednie halogeny. Hm....
Mówisz Piotrze, że 2h wystarczy? Będe musiał się zmusić i zrobić to, bo przyciskanie po omacku trochu mnie irytuje. Tylko, że mi bardziej podobają sie zileone niż niebieskie |