Cieknie z pojemnika na plyn do wspomagania...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... ukladu kierowiczego. czy ktos wczesniej mial taka przypadlosc??? gdzie najlepiej kupic taki pojemnik (w w,wce)???

najtaniej na szrocie

Cytat:
2005-10-22 20:59:58, billy_z pisze:
... ukladu kierowiczego. czy ktos wczesniej mial taka przypadlosc??? gdzie najlepiej kupic taki pojemnik (w w,wce)???

A w którym miejscu ci cieknie ?

mi cieknie przy wezyku powrotnym, jak skrece kola na max i jest najwieksze cisnienie to sie saczy przy wezyku. Wezyk byl pekniety wzdluznie i go skrocilem o 1cm - jest lepiej ale jeszcze nie doskonale. Boje sie dac mocniejszy cybant bo peknie krociec na zbiorniczku.

Cytat:
2005-10-24 16:25:38, byq pisze:
mi cieknie przy wezyku powrotnym, jak skrece kola na max i jest najwieksze cisnienie to sie saczy przy wezyku. Wezyk byl pekniety wzdluznie i go skrocilem o 1cm - jest lepiej ale jeszcze nie doskonale. Boje sie dac mocniejszy cybant bo peknie krociec na zbiorniczku.

Mam to samo, stać mnie na dodatklową obejmę, na płyn juz nie...... jak wycieknie to kapota

te zbiorniczki tak mają, że cieknie z nich na szwie tzn. na łączeniu z pokrywą górną. jak się go dobrze wytrze to po odpaleniu widać jak płyn sączy się od tyłu zbiorniczka po szwie i spływa w stronę wężyka. To jest czesta usterka. zbiorniczek do wymiany. Myśle, że u was jest to samo

Miałem dokładnie tak samo. Ciekło na wężyku powrotnym. Skróciłem o ok 1.5 cm i dalej ciekło z tym, że załozyłem starą obejme samozaciskową. A teraz nie cieknie, bo zacisnąłem taką opaską plastikową do wiązek przewodów elektrycznych. Polecam.

ja tez taki problemik miałem aczkolwiek mi ciekło tam gdzie sie przymocowywuje do całosci autka ten zbiorniczek...lutownica...troszke kleju do taśm (kopalnianych) :di trzyma i trzyma ale wole niezapeszać

Mi tez cieklo, ale na szwie. Mechanik zkleil, lub za topil to czyms i teraz nie ubyea. Moze to szew?