RADIO CAR 400 - juz zablokowane... Jest szansa??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!! Jest jakas szansa, zeby domowym sposobem zresetowac licznik blednie wpisanych kodów do tego radia?? Mam oryginalny kod, ale radio jest zablokowane i na LCD jest napisane SAFE i nie mozna zapalic silnika wtedy. Moze ktos mial podobny przypadek i wie co i jak zrobic, zeby byla mozliwosc wpisania tego kodu, bo postepujac zgodnie z instrukcja sie nie da. Po przytrzymaniu przycisku nie slychac piknięcia, wiec nie mozna go wprowadzic.
Pozdrawiam
Benitez

Jakby co, to sprawdzilem patent z zaplonem i te inne opisane w archiwum i dalej doopa.

Cytat:
2005-10-24 10:50:36, Benitez pisze:
Witam!!! Jest jakas szansa, zeby domowym sposobem zresetowac licznik blednie wpisanych kodów do tego radia?? Mam oryginalny kod, ale radio jest zablokowane i na LCD jest napisane SAFE i nie mozna zapalic silnika wtedy. Moze ktos mial podobny przypadek i wie co i jak zrobic, zeby byla mozliwosc wpisania tego kodu, bo postepujac zgodnie z instrukcja sie nie da. Po przytrzymaniu przycisku nie slychac piknięcia, wiec nie mozna go wprowadzic. Pozdrawiam Benitez

Pewny nie jestem bo ostatni raz dekodowałem radio wieki temu ale o ile mnie pamięć nie myli to był taki cwancyk że w zależności ile razy wbito niewłaściwy kod to radio się blokuje i dopiero po tym czasie znów można coś z nim kombinować. Pewnikiem jak wbijałeś razy 1000 to masz tydzień czekania

Jeśli umiesz grzebać w elektronice to mogę Ci podeslać zrzut pamięci ze zdjętym kodem ( znanym ). Przeprogramujesz pamięć, zmienisz rezystor w panelu i masz

Wsad binowy bez kodu mam, ale nie chce mi sie bawić w programowanie. Widze jednak, ze nie bede mial innego wyjscia. Trzeba bedzie wyjąć scalaka i zaprogramowac. Dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam