Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
spidek99 opole | 2005-10-25 10:04:30 Tak jak przekroczy pewen poziom obrotów auto się dusi i muszę zmniejszyć pedał gazu. |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-10-25 23:37:25 Jaki to "poziom obrotów"?
Człowieku bądź konkretny. ![]() |
![]() leszek_espero LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2005-11-02 22:56:37 tak mi wygląda jakby wasze maszyny miały zatkany dopływ powietrza--filtry oczywiscie ok?sprawdzcie cały dolot |
![]() dag Vectra B Sulechów | 2006-07-02 19:19:13 Podepnę się pod post. Mam opla vectre B 1,8 16v, założyłem instalację Landirenzo II generacji. Po założeniu gazu zaobserwowałem spadek mocy na gazie i benzynie. I nie jest to jakieś mulenie w jakimś przedziale obrotów tylko ogólnie słabo się zbiera po wsiśnięciu pedału gazu. Wymieniłem juz przepływomierz powietrza, diagnozowałem na kompie, wymieniłem przewody wysokiego napięcia i dalej lipa. Już sam nie wiem, czy powodem może być np. źle dobrany mikser? Dodam, że mam (MIKSER D63 M/M MO070), za pomoc z góry dziękuję. |
![]() dag Vectra B Sulechów | 2006-07-03 12:59:34 Miałem też takie podejżenie. Byłem nawet u gości co wymieniają tłumiki, powiedzieli, że wszystko jest dobrze, chociaż ich sprawdzenie polegało na wejściu pod samochód i postukaniu w tłumiki czy nie mają dziury. Może faktycznie ich sprawdzenie było trochę lipne. W jaki sposób w takim razie sprawdzić czy nie jest zatkany tłumik? Wszystko rozkręcić? No i jeszcze nieszczęsny katalizator, jak sprawdzić czy on nie jest zamulony? Nie wiem czy jedynym rozwiązaniem jest rozkręcenie wszystkiego i przejechanie się bez tłumików? Jeśli tak to będę musiał to zrobić bo trochę więcej mocy by się przydało. |