Tuner tv - kto z was ma takie cos w kompie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otoz zakupilem sobie taki TUNER TV LEADTEK WINFAST TV 2000 XP

i radyjko dziala - niestety nieumie zlapac zadnej stacji TV. Mam krotka antkenke taka na telewizor. I niewiem czy taki tunerek czasem niepotrzebuje sygnalu z porzadnej wysoko na dachu antenki?

Zacznimy od samej karty tv i płyty głównej.
Swego czasu u kolegi do nowego komputera podpasiła 3 z kolei karta tv bo były rózne problemy.
On podłaczył trójnik w antene dał wzmacniacz antenowy i wczepił w karte tv i powiem ze 19 lcd odbiera lepiej niz telewizor...
Dobry zestaw głosników i czego wiecej chciec...
A co do anteny to jest prosty test - podłacz pod tv i zobacz jak łapie kanały bedziesz wiedział gdzie błąd jest.

niemam tv w pokoju...od starych wziac niemoge.....a na dol tz niezejde bo bym sie pol dnia wyplatywal z kabli....sek w tym ze niewiem czego sie zlapac.

antenke mam bez wzmacniacza taka krotka z 4 metry kabla i tam takie domowe dziadostwo na TV co kiedys odbieralo...

Na twoim miejscu zainwestowałbym w dobra antene i tyle...
wiadomo ze sporo roboty ale warto spróbowac.
Ps. ile to roboty przeniesc jak nie ma starych tv na chwile do siebie i sprawdzic antene ;-p

Ból w tym, że karta tv potrzebuje dosyć mocnego sygnału. Wyjścią są dwa, albo zewnętrzna antena oczywiście ze wzmacniaczem, albo porządna antenka pokojowa również ze wzmacniaczem.

okej i o taka wlsnie informacj emi chodzilo. bo na moim kawalku pseudo antey pewnie niezlapieza duzo;]

ja mam w kompie tunera na poczatku miałem zwykła antene pokojawa ze wzmacniaczem działało ale sa dórze zakłocenia, aktualnie załozyłem własna antene ze wzmacniaczem za oknem i jest całkiem spoko

Jeszcze jedna opcja to dupiaste sterowniki. Miałem tak ze swoim tunerem (Life View Fly Video coś tam, szajs ), na płytce niby były sterowniki pod XP, a karta ruszyła dopiero po instalacji nowszej wersji sterownika z netu

najpierw zobac czy ci cokolwiek lapie. a potem najzwyjej kup inna antent ja mam flyvideo 98 meczylem sie z tydzien zeby to uruchomic i zeby dobrac odpowiednie sterowniki a teraz chula i to calkiem spoko
www.flyvideo98.prv.pl tam co nieco o mojej karcie moze ci cos pomoze...