Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-03-27 19:17:27 Nie zauważyłam nic takiego w moim Yarisie ![]() Katka |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2003-03-27 20:32:28 no w mojej jest zupełnie ok, ale za młoda jeszcze jest na takie rzeczy, więc może kiedyś..... ![]() oby nie ![]() |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-03-27 21:19:46 ja także nie miałem takich problemów... jedynie co mnie denerwuje to jest kręcenie nim, zanim Yaris zapali to jednak kilka obrotów musi zrobić ![]() ![]() |
![]() janooop Warszawa | 2003-03-28 00:57:20 Nie wiem ja tam nic niezaobserwowałem acz kolwiek jak nie założę akumulatora żelowego o większej mocy to niedługo przyjdzie mi stanąć i pchać ![]() |
![]() Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-03-28 10:17:38
O właśnie, ja zmieniłam po roku akumulator na mocniejszy, ale najpierw musiałam się wykłócać, bo mi nie pozwolili w serwisie, że stracę gwarancje. A w japońcach było takie „gówno” ![]() ![]() Katka |
![]() janooop Warszawa | 2003-03-28 11:05:42 Nie strasz mnie Katka Przy moim nagłośnieniu ten akumulator nie wytrzyma roku ![]() ![]() Będę musiał pogadać w moim ASO co oni mnie odpowiedzą bo inaczej będzie lipa ![]() ![]() |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-03-28 13:10:48 ja nie zaobserwowałem żeby akumulator wolniej kręcił ale po zimie nadal mam go niedoładowany (a tak przynajmniej wynika z okienka na akumulatorze), dodam że jest on bezobsługowy firmy DELPHI- macie takie same ![]() |
![]() Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-03-28 20:21:44 Alanie, z tego, co wiem to wszystkie francuskie Yarisy mają akumulatory DELPHI, japończyk miały japońskie, ale jakieś takie małe i strasznie kiepskie. Ja też nie widziałam, żadnych objawów słabnięcia tylko jak dłużej postał samochód nie jeżdżony (a u nas moja Yariska do drugi samochód w rodzinie, więc czasami stała), to nie odpalał i już. Ponoć te samochody dość dużo prądu zużywają na potrzymanie komputera i alarmu. Teraz mam Bosch’a Silvera trochę mocniejszego i nie mam większych problemów.
Katka |
![]() martinskorpio Toyota Yaris (poszła ... Bytom - Ruda Śląska | 2003-04-18 14:21:10 U mnie też nic takiego nie słyszałem a także zapalam na wciśniętym sprzęgle... może za nowy mam dopiero 6t km przejachanych, oby nic się nie działo. |
![]() molex Toyota Yaris Gliwice | 2003-05-10 16:28:31 Potwierdzam, u mnie też ten rozrusznik czasem dziwnie skrzypi, mam przejechane 23kkm, Yaris 2001 1,0- Francuz
pozdrawiam |
![]() molex Toyota Yaris Gliwice | 2003-06-20 22:18:56 Pojadę do serwisu przed zimą, będzie to łatwiejsze do zlokalizowania, chyba że usterka (o ile nią jest) ujawni się poważniej (oby nie)
pozdrawiam |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-09-16 12:44:46 Witam,
Powracam do tematu, bo widzę, że nikt nie znalazł rozwiązania problemu skrzypiącego rozrusznika. Więc miałem to samo u siebie (Yaris francuski). W jednym ASO rozebrali rorusznik, nasmarowali i nic to nie pomogło. Zawsze rano przy pierwszym uruchomieniu silnika był zgrzyt ![]() Pojechałem do innego ASO i miło się zdziwiłem. Otóż wyminili mi rozrusznik na nowy! Minęło już może pół roku i jest ok. Żadnefo problemu. Rozrusznik w Yarisie jest "made in Italy", więcej pisać nie trzeba. Pozdrawiam, Artur |
![]() conte yariska warszawa | 2003-09-16 13:35:52 a moja yariska jest z japan ![]() ![]() ![]() |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-09-16 16:06:35 a u mnie luzik - jeszcze nic takiego niezauważyłem - ale zobaczymy jak się zimno zrobi (moja jest made in france, ale zimy jeszcze nie widziała) |