| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2005-10-25 22:43:41 Witam.
Na to pytańie nawet kilku dni by brakło. |
Agamek12 VW Golf II 1.6 LPG ; ... Warszawa | 2005-10-28 15:15:22 naprawdę nikt nie jest w stanie mnie oświecić??? |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2005-10-28 21:10:55 Ciekawi mnie w jakim aucie można zastosować przemiennie jednoprzelotowy i dwuprzelotowy mikser?
Kolega Croma1 słusznie zauważył, że problem jest złożony i trudno z marszu określić jakie mogą być efekty takiej zmiany. Ogólnie można powiedzieć, że czym większy mikser tym więcej powietrza może zassać silnik. Nie wiadomo tylko czy w takim mikserze wytworzy się odpowiednie podciśnienie do zasysania gazu. Z mojego doświadczenia: (dla wyjaśnienia złożoności tematu) silnik 2,0 z gaźnikiem i krótkim kolektorem radził sobie jako tako z mikserem 42mm. Dokładnie ten sam silnik po zamontowaniu kolektora dużej pojemności z długimi rurami za nic w swiecie nie chciał pracować z takim mikserem. Te eksperymenty dotyczą instalacji I generacji. Edit. Jeszcze jedno. Niskie spalanie łatwiej jest uzskać w przypadku małych otworów miksera niż w przypadku większych. [ wiadomość edytowana przez: gondoljerzy dnia 2005-10-28 21:14:58 ] |