MotoNews.pl
6 Jakie felgi do maluszka ? (120479/0)

Jakie felgi do maluszka ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę zmienić seryjne felgi w maluszku na 13tki, najlepiej stalówki ozdobne (rekin, honda) silnik jest seria więc niechciałbym zakładać szerszych opon tylko najwyżej 135(góra 140)/70 R13 , a ostatnio gość w serwisie mi mówił że jak nie będzie się zgadzało ET (głębokość odsadzenia) to auto się będzie źle prowadzić, prawda to?? Powiedział że JEDYNIE z pierwszego cc mogą być . Jakie waszym zdaniem należy zastosować??

Wyszukiwarka się kłania!!!

to idz do goscia i mu powiedz ze jest pojebany

a tak wogole to mase juz bylo tematow o felgach...
spokojnie wsadzisz kazda do 5" (da sie szersze ale nie warto do slabego silnika bo to wymagha wiekszej szerokosci kapcia) o ile ma rozstaw srub 4x98 albo 4x100, czasem trzeba roztaczac otwor centrujacy....

tylko że w sklepach na necie i allegro nigdy nikt nie pisze szerokości felg :/ , no najlepiej by mi pasowały takie 13x4(4,5) cala, bo silnik jest seryjny, a co z tym ET? pierdolić to?? aha, bębny mam te nowszego typu. I sorka że się powtarzam ale dużo właśnie było o felgach i nie umiem się tam doszukać Ktoś wie od jakiego auta ewentualnie by mogły takowe być?? (najlepiej z dużymi dziurami w stylu "rekina") Dzięki z góry za pomoc

ja to teraz za nastepna wyplate bede szukał alu od bejcy, te szprychowane podrabiane alpiny boskie dom jak dla mnie, analogicznie beda wtedy na sprzedaz moje aktualne swiezo pomaloowane nowki felgi od cc/sc.
pozatym rekiny ale tylko 5,5 cala, no i niemiertelne 4,5 calowki z sc, wlasnie takie jak ja teraz mam

Jeszcze pozostaja fele z polowki albo dresiarskiego golfa 3,z wygladu podobne(zwlaszcza te z golfa) niewiem jak wchodza i czy niema z nimi jakis problemow ale mysle,ze to jest jeszcze mozliwe do zalozenia-choc przyznam,ze ja bym niewlozyl z golfa Jeszcze kadetowskie(te stare)ladnie wygladaja w malcu,raz widzialem i nawet nawet

BIS, CC, Duży fiat, uno, rekin...i wiele innych wynalazków
Jest jeszcze kwestia koloru bo nie każdy kolor pasuje do każdej felgi i samochodu. Zresztą temat powinien być zamknięty bo nic nowego sie nie da napisać

Te mi się podobają np, to są z jakiejś hondy, moje też mają być srebrne -> Masz może zdjęcie felg z kadeta? bo nie kojażę, tylko czy te o których powiedziałeś występują w szerokości 4-4,5" ?? i czy rekiny są w innej szerokości niż 5,5??

ja tam mialem rekiny 5,5cala na oponach 145/70 silnik seria i roznicy praktycznie nie czulem

HEMIGTX -> te z polo fajnie wygladaja, trzeba jedynie roztoczyc o 1mm otwor centrujacy bo jest na 57mm.

wicekdw -> na ET tez patrz - im mniejsze tym fela bardziej wychodzi na zewnatrz i tym lepiej wyglada Takie sranie ludzi, ze tylko od pierwszego cc pasuja to zawsze mnie bawi U siebie mialem felgi z sc - 5 calowe (w profilu masz fotki). Wyglada to naprawde dobrze moim zdaniem ale jedne z najlepszych fel jakie widzialem to albo biale, szprychy Alpiny albo Ats classic

zależy mi żeby miały duże dziury tak jak rekiny, Pawu81 z Polówką nie wiem czy nie będzie problemu bo śruby są na 4x100

a niby od rekina to ajkie sa??tez sa 4x100
jak chcesz miec idealne fiatowskie 4x98...to tylko i wylacznie od fiatow...i od lada
ale oczywiscie spoko mozna montowac 4x100...
maluchowskie sruby sa "male"...i zniosa to...a jak nie...to mozesz zakupic komplecik plywajacych

Cytat:
2005-10-25 19:46:15, wicekdw pisze:
jak nie będzie się zgadzało ET (głębokość odsadzenia) to auto się będzie źle prowadzić, prawda to

jak bedzie duzo za duze et to sie zrobi rower
Cytat:
Powiedział że JEDYNIE z pierwszego cc mogą być

a to niespodzianka bo ja mialem z seja i pasowaly idealnie

a otwór centrujący rozumiem że tokarz mi rozwierci? Dzięki Panowie chyba kupię od Polówki 4,5x13" ET 35 lub od golfa II (tylko te z dziurami), gdyby ktoś miał tanio :> do sprzedania to bym się zainteresował całym komplecikiem. Mogą się nadawać do malowania byle by były proste i bezdętkowe (najlepiej Kraków)

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2005-10-26 21:19:01 ]

ludzie, 4x100 jak najbardziej! nic nie szkodzi ze fiat ma 98, te 2mm sie rozłoza na 2 sruby, a 1mm tolerancji ma otwór na srube w feldze, wiec spox! ople, fiaty, VW, BMW rekiny, skoda felicja, ja mam alu renault-5, tez 4x100 i to 5,5 cala na oponach... wlasnie 135/70 r13!! oponki sa trapezowe w przekroju i nie uginaja sie na zakrecie prawie, prowadzenie swietne, ranty sa odsłoniete to fakt, ale jakos jeszcze nie podrapałem
a im szerszy rozstaw kół tym lepiej, dystansów nie potrzeba
wybór duzy, ze stalówek fajne są oczywiscie rekiny, ale niezłe tez sa takie oplowskie montowane w kadetach łezkach albo w corsie A, takie trójkatne otwory

Bede zlosliwy, ale jestes potencjalnym morderca. Pol biedy jesli zabijesz tylko siebie, jesli juz kogos to bedziesz mial problem.

Zapamietajcie sobie prosze, ze do malucha sa felgi 4x98, a jesli ktos chce zakladac 4x100 to musi spelnic kilka istotnych rzeczy - otwor centrujacy MUSI miec taka sama srednice, a mocowac felge trzeba na srubach plywajacych.

PS. Ile to juz razy bylo tutaj powiedziane, chyba nikt tego nie zliczy.... I niech niektorzy nie pisza dziecinnych tekstow w stylu "jezdze od roku i nic sie nie dzieje", bo swiadczy to jedynie o nich.

zuraw... z otworem centrujacym sie zgodze ale dlaczego nie mozna zakladac zwyklech srub?
przeciez ona maja trzymac kolo... jesli trzymaja to chyba jest ok nie?

Cytat:
Bede zlosliwy, ale jestes potencjalnym morderca. Pol biedy jesli zabijesz tylko siebie, jesli juz kogos to bedziesz mial problem.

Zapamietajcie sobie prosze, ze do malucha sa felgi 4x98, a jesli ktos chce zakladac 4x100 to musi spelnic kilka istotnych rzeczy - otwor centrujacy MUSI miec taka sama srednice, a mocowac felge trzeba na srubach plywajacych.

PS. Ile to juz razy bylo tutaj powiedziane, chyba nikt tego nie zliczy.... I niech niektorzy nie pisza dziecinnych tekstow w stylu "jezdze od roku i nic sie nie dzieje", bo swiadczy to jedynie o nich.

racja żuraw zapomniałem dodac ze mam sruby pływające, i pierscien centrujacy na piaste,
choc jesli otwór centrujacy na piascie jest tej samej srednicy co oryginał, to sruby juz nie odgrywaja takiej roli i czy plywajace czy nie, kolo jest i tak centrowane
PS:spoko żurawiu pracuje na servisie ogumienia i felg ,mam praktyki co nieco

[ wiadomość edytowana przez: HNT dnia 2005-10-27 21:45:59 ]

Witam, nie chce zakladac nowego tematu to sie podepnę.

Chciałem założyć felgi od łady 5 cali (te z okrągłymi otworami), ale rozmawiałem z pewną osobą ("stara szkoła") i mi powiedziała że wszystko tylko nie te felgi. Podobno ranty (czy cośtam) są jakies takie że przy zakładaniu jest spore prawodpodobieństwo uszkodzenia opony i każda inna felga tylko nie ta.
Prawda toto?

ja smigam teraz na felgach 13'x 4' z Bisa z gumą 145/70 a letnie mam z CC 4,5" i tez kapec 145 / 70 i te tez bym polecal alusy jakies takie nieporeczne mozna latwo pokrzywic....