żarówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie jaki typ zarowek jest w espero do swiatel mijania i drogowych czy sa to oddzielne zarowki czy jedna podwojna i jaka polecacie chodiz mi oczywiscie o typ H1 czy H2 .......czy moze H7

H1 - inne nie wejdą

No chyba, że SpeedR zrobi wkoncu te soczewki to moze bedą inne.

ok dzieki ale moze jakas sugestia co do zakupu chodzi o dobre oswietlenie

Philips Blue Vision - drogie

Tungsram Megalight +50 % - najtansze

Jakies Osramy ale nie pamietam

Przeróbka swiateł ala AsterixGal - mocniejsze oswietlenie wogóle bez wzgledu na żarówke

Cytat:
2005-10-25 20:45:38, maltoron pisze:
Philips Blue Vision - drogie Tungsram Megalight +50 % - najtansze Jakies Osramy ale nie pamietam Przeróbka swiateł ala AsterixGal - mocniejsze oswietlenie wogóle bez wzgledu na żarówke

OSRAM SILVERSTAR+50% aktualnie reklamowane w mediach. Przynajmniej raz reklama naprawdę b.dobrego produktu godnego polecenia! ..koszt w hurcie ok.45zł za komplet

Jeżli tniesz koszty a chcesz mieć wyraźnie lepsze żarówki niż standard to tak jak napisał Kolega Maltoron...Tungsram jest
najtańszy z tych dobrych!

A poza tym....WYSZUKIWARKA prawdę Ci powie

w tamtym roku w jednej z gazet motoryzacyjnych OSRAM SILVERSTAR +50% o których mowa powyżej, zajęły pierwsze miejsce w teście wszystkich dostępnych na rynku żarówek do świateł mijania do samochodów osobowych...
...miałem takie u siebie w Espero i sprawdzały się naprawdę super... jednak dokładnie po trzech latach się przepaliły

Cytat:
2005-10-25 19:48:02, lzqm pisze:
H2 .......

Ja mam Blue VISION są dobre... ale mam zamiar poeksperymentowac z SILVERSTAR'em +50%

W polonezie mam TUNGSRAM MEGALIGHT (plus)+60% Tez są dobre. Jak na moją jazde nocna poldolotem są jaknajbardziej wystarczające.

Cytat:
2005-10-25 22:22:40, Czarek_Rej pisze:
.... W polonezie mam TUNGSRAM MEGALIGHT (plus)+60% Tez są dobre. Jak na moją jazde nocna poldolotem są jaknajbardziej wystarczające.

Polonez ma H4 i wtedy Megalight występuje w wersji + 60%

przy żarówkach H1 jest to +50% ale i tak spoko!

Cytat:
2005-10-25 22:22:40, Czarek_Rej pisze:
Ja mam Blue VISION są dobre... ale mam zamiar poeksperymentowac z SILVERSTAR'em +50% W polonezie mam TUNGSRAM MEGALIGHT (plus)+60% Tez są dobre. Jak na moją jazde nocna poldolotem są jaknajbardziej wystarczające.

tungsram przy BV wysiada niestety.....

mam BV w nubie i megalight w espero ... i światła w espero nie dorównują zbytnio BV....

wczesniej miałem w esperaku jakieś no name i po zmianie na megalight tylko nieznaczna poprawa....

pozdro

Cytat:
2005-10-26 00:36:43, Kolber7 pisze:
tungsram przy BV wysiada niestety..... mam BV w nubie i megalight w espero ... i światła w espero nie dorównują zbytnio BV.... wczesniej miałem w esperaku jakieś no name i po zmianie na megalight tylko nieznaczna poprawa.... pozdro

Po 1. sprawdź napięcie na żarówkach w stosunku do napięcia na aku. Jeśli jest duzo niższe załóż przekaźniki.
Po 2. sprawdź czy masz jeszcze lustra w reflektorach (nasuneło mi sie widząć wczoraj już drugie espero gdzie zamiast lustra został biały plastik)

Cytat:
2005-10-26 00:36:43, Kolber7 pisze:
tungsram przy BV wysiada niestety..... mam BV w nubie i megalight w espero ... i światła w espero nie dorównują zbytnio BV.... wczesniej miałem w esperaku jakieś no name i po zmianie na megalight tylko nieznaczna poprawa.... pozdro

BV przy Tunsgram wysiada cenowo niestety ......i tak jak pisze Adaś sprawdź sobie napięcia na reflektorkach bo skoro nie widziałeś różnicy między NN a dobrymi żarówkami to albo coś nie tak z autem albo........musisz odwiedzić okulistę (może wystarczy jeść jagody ?? )

Polecam Osram Silverstar +50% jezdze juz na nich ponad rok. po przesiadce z jakis zwyklych roznica w jasnosci swiecenia (bardziej bialo przed autem) jest bardzo duza, a po tym jak zamontowalem pare miesiecy temu przekazniki to juz w ogole rewelka (choc straty napiecia nie byly duze )

-------------
pozdr

Cytat:
2005-10-26 01:08:52, bogdan1 pisze:
BV przy Tunsgram wysiada cenowo niestety ......i tak jak pisze Adaś sprawdź sobie napięcia na reflektorkach bo skoro nie widziałeś różnicy między NN a dobrymi żarówkami to albo coś nie tak z autem albo........musisz odwiedzić okulistę (może wystarczy jeść jagody ?? )

napisałem że nieznaczną różmicę zauważyłem

Gdzie o tej porze kupie jagody????

a tak w ogóle to raczej porzeczki

Cytat:
2005-10-26 09:58:29, Kolber7 pisze:
Gdzie o tej porze kupie jagody????

W spożywczakach mają jagodziankę

EEE tam w syfmarkerach są mrożone.

Ja tam preferuję schłodzoną jagodziankę na kościach

fajnie chlopaki o zarowkach wiem juz wszystko a i jagody nie sa mi obce pozdrawiam i dzieki chyba sprobuje osram

Właśnie zmieniłem żarówki krótkich na +50% firmy Tesla Germany . Komplet za 25zł. Oświetlają droge zdecydowanie lepiej od zwykłych H1.Nie wiem jak z trwałością.Kupione w LIDL.Znajomy rodowity Niemiec twierdzi że jeżdzi już na takim komplecie 2 rok jest Ok.Przejechał ok.70kkm.