Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-10-26 01:01:46 Mam pytanie do posiadaczy Astry II kombi 2.0 DI
Czy w tym modelu Opla powinna znajdowac sie oslona silnika, oczywiscie od dolu? Mam od niedawna ten samochod i nie posiadam takiej oslony, a nie wiem czy nie musze jej tam zalozyc. Mechanik, ktory mi to autko sprowadzil z Niemiec powiedzial, ze niektore modele takiej oslony nie maja, a inne znowu maja. Nie wiem tylko dlaczego tak niby jest... ![]() |
![]() Waciu Opel Astra II 2,0 DI Rybnik | 2005-10-26 09:10:21 bankowo jest, posiadam ten sam silnik |
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-10-26 13:01:54 No to widze, ze bede musial taka oslone zalozyc.
Tylko jak ja cos takiego teraz zdobede...? ![]() |
profil-usunięty Pełnoprawny Klubowicz | 2005-10-26 21:49:24 Też mam osłonę. Kiedyś widziałem je na allegro. ![]() |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-10-26 21:49:37 u mnie nie było
kumpel ma salonówke 1.4 i też nie ma a gdzie kupić? prosze bardzo osłona silnika astra II |
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-10-26 22:56:37 Slyszalem, ze silniki benzynowe nie maja oslony, a diesle takowe posiadaja.
Ciekawi mnie dlaczego wlasnie tak jest, moze chodzi o lepsze utrzymanie temperatury w dieslach...? Juz sie zorientowalem, ze na Allegro sprzedaja oslony, ale mimo to dzieki za info ![]() |
![]() radekwks Forumowicz OPEL ASTRA II KOMBI Środa Śląska | 2005-10-26 23:16:03 Bzdura!! KAŻDA Astra II ma osłone pod silnikiem!!! Ktoś sobie coś ubzdurał że w benzynie nie a w dieslach tak.... KAŻDA astre II jest fabrycznie wyposarzona w osłone silnika!!!! A co do temperatury to nie wiem, ale wydaje mi sie że raczej nie... Samo auto ma stosunkowo małą przestrzeń między podłożem a osłona pełni funkcje przedewszystkim ochronną.... Więc radze Ci szczerze założyć!!! |
![]() radekwks Forumowicz OPEL ASTRA II KOMBI Środa Śląska | 2005-10-26 23:17:10 Bzdura!! KAŻDA Astra II ma osłone pod silnikiem!!! Ktoś sobie coś ubzdurał że w benzynie nie a w dieslach tak.... KAŻDA astre II jest fabrycznie wyposarzona w osłone silnika!!!! A co do temperatury to nie wiem, ale wydaje mi sie że raczej nie... Samo auto ma stosunkowo małą przestrzeń między podłożem a osłona pełni funkcje przedewszystkim ochronną.... Więc radze Ci szczerze założyć!!! |
![]() LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-10-27 00:27:44 F-ka z 99 (benzyna) też miała oryginalnie.
Teraz ma już nieoryginał ![]() ![]() A jej zadanie to ochrona wszystkiego co znajduje się pod maską przed wszelakiej maści brudem i ew. kamieniami a nie przed utratą temp. za to jest odpowiedzialny termostat... A swoją drogą: przy montażu okazało się że w pewnym miejscu osłona styka się z wydechem. Radzę najpierw spr. dokładnie pod tym kątem i jeśli będzie dotykać el. gorących zamontować pomiędzy blachę aluminiową. |
![]() kamil7 Opel Astra II sedan Łomianki | 2005-10-27 00:28:52 Większość Astr II NIE MA seryjnie osłony pod silnik.
np: moja jest krajowa i mimo ,że ma wyposażenie Elegance nie miała orginalnie osłony po silnkiem(Ale teraz juz ma ![]() |
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-10-27 00:47:11 Moze jak to sie mowi "co kraj to obyczaj" i niemieckie Astry G mialy montowane oslony, a polskie nie, ze wzgledu na obnizenie kosztow produkcji... |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-10-27 00:48:40 moja z niemiec i też nie ma
|
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-10-27 00:57:20 No i wlasnie daje sie zauwazyc pewna prawidlowosc wsrod piszacych w tym watku - ci co maja Astry G z silnikami benzynowymi nie posiadaja oslony, a z silnikami diesla posiadaja.
Ciekawe... |
CHAOSseba RegionAdmin SUBARU WRX Hawk i Ou ... Kluczbork / Duisburg | 2005-10-27 12:36:09 ja tez mam z niemiec astre i mam oslone 1.6 16V |
![]() Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2005-10-28 15:36:06 Moja astra też ma osłonę oryginalną.
Poszukaj na Allegro,na pewno dostaniesz-cena ok 120 zł |
![]() Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2005-10-28 15:38:24 Moja astra też ma osłonę oryginalną.
![]() Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2005-10-28 15:40:35 Moja astra też ma osłonę oryginalną.
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-10-28 22:50:58 Dzwonilem ostatnio do roznych sklepow z czesciami (uzywanymi tez) do Opli i nie udalo mi sie zdobyc oslony, wiec bede musial nabyc taki zamiennik sprzedawany na Allegro.
Jest ona zrobiona z tworzywa sztucznego. Czy jest ona trwala i czy sie nie odksztalca lub peka pod wplywem temperatury silnika? |
![]() dosa1 kozienice | 2005-11-01 08:29:11 witam. w orginale każdy disel ma, a benzyna nie. |