Witam
Ma ktoś moze pomysł na to zeby po wyjeciu kluczyka przy włączonych światłach mijania swiatła gasły, a nie zapalały sie pozycyjne.
Wkurza mnie to troche bo ja wysiadam a zostaja zapalone światła pozycyjne, i jeszcze kiedyś zdechnie mi akumulator.
Szczeglnie teraz kiedy jest obowiazek jazdy na swiatłach mijania, przekrecił bym gałkę raz, a nie za każdym wsiadaniem i wysiadanie z autka.
pozdro
2005-10-26 09:27:15, panbert1 pisze:
Witam Ma ktoś moze pomysł na to zeby po wyjeciu kluczyka przy włączonych światłach mijania swiatła gasły, a nie zapalały sie pozycyjne. Wkurza mnie to troche bo ja wysiadam a zostaja zapalone światła pozycyjne, i jeszcze kiedyś zdechnie mi akumulator. Szczeglnie teraz kiedy jest obowiazek jazdy na swiatłach mijania, przekrecił bym gałkę raz, a nie za każdym wsiadaniem i wysiadanie z autka. pozdro
Najprościej dołożyć przekaźnik. Sterowany napięciem ze stacyjki, a rozłączający światła. Można też podpiąć się pod przekaźnik od długich i nimi sterować pozycyjne.
Pipka mam, ale chodzi mi o taka sytuację że wsiadam miałem wyłączone, zapominam włączyć i mandat.
A lepiej by było ze wsiadam, mam włączone, przekręcam kluczyk i juz sie swiecą.
pozdro