Nakrętki, z pierścieniem czy bez?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do felg alumków, konieczne są nakrętki z ruchomym pierścieniem czy olać to i kupić zwykłe? Dodam że fele są oryginalne fordowskie! A może ktoś chce sprzedać jakieś nakrętki po korzystnej cenie?!

Zawsze lepsze orginałki z ruchomą podkładką ale są też bez podkładki do alufelg nakretki. Napewno nie dokręcaj zwykłymi od stalówek bo możesz już koła nie odkęcic

no tak, do stalówek na bank juz odpadaja! Ale mam dylemat czy z podkładką czy bez! tom jakies 5 zł różnicy na jednej sztóce! czyli dość łada sumka! A czym grozim założenie bez podkładek??

na pewno nie zakładaj zwykłych nakrętek, mi założyli i na zakręcie zgubiłem koła, bo nakrętka przeszła przez dziurę. (też kupiłem orginalne alumki fordowskie, kupiłem używane nakrętki orginalne i jest ok)

jescze raz zagadne, bo dalej szukam! Z podkładka ruchoma czy bez? No i jeszcze jedno pytanko! czy zabezpieczające nakrętki z podkładką czy to olać i kupić zwykłe bez?

Oczywiście że tak załóż pierścienie na tarcze i b ębny no i oczywiście śruby do alumów,sa inne niz do stalowych>>ja miałem śruby zalozone od alumów na stalówkach i mi się odkręciły>>a po dokrecaniu urwałem szpilki>>

Ale mi chodzi czy nakrętki wybrać takie z ruchomym pierścieniem specjalne fordowskie A nie pierścienie na tarcze! Ale dzięki i za tą opinie..., do stalówek nakrętek bankowo nie założe

Oczywiście że z pierścieniem ja kupiłem komplet po 7zł na allegro... nietstey droga zabawa ale warto, bo jak koledzy piszą koła odpadają, nakrętki sie zapiekają...

Jesli chcesz znać moje zdanie to poświęć więcej pieniążków i kup z pierścieniem. Różnica jest tak że przy dokręcaniu koła pierścień sięidalnie centruje i można kręcić nakrętką nie kalecząc aluminium, ono niby jest twarde ale bez pierścienia nakrętka może zniszczyć felgę.
Mam nadzieję że jasno wyraziłem to co myśle

Chyba zrozumiałem, więc myśle że jasno .... Więc chyba zakupie oryginalne z pierśieniem! A jak z zabezpieczającymi? Kupował ktoś ?? możecie coś podpowiedziec??

Popytaj na szrotach używane nakretki do alu od sierry scorpio są identyko jak essi