Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-10-27 11:48:04 Witam. Ponieważ jestem nie tylko żółtodziobem w klubie ale także zółtodziobem w sprawach mechanicznych więc mam pytanie do starych Esperynowych wyjadaczy.
Otóż nie wymieniłem na czas pękniętej osłony przegubu prawej przedniej półosi (chyba dobrze zapamietałem) i teraz poleciał cały przegub. Byłem wczoraj w Autoparts na Jagiellońskiej z zamiarem jego wymiany ale cena jaką usłyszałem o mało nie przyprawiła mnie o zawał. Otóż jak orzekli mechanicy do mojego Espero 2.0 nie bedzie pasował przegub z Lanosa (bo tak na początku kombinowali) więc potrzebny jest ten z Espero a cena prawego przegubu zewnetrznego półosi do espero 2.0 z ABS to 970zł i to netto ![]() Zrezygnowałem i udałem się do Intercars. Tam natomiast jego cena to 370zł ![]() ![]() ![]() Teraz wreszcie pytanie: czy ktoś z Was miał juz do czynienia z zamiennikami przegubów ktorejś z tych firm i czy jeśli te ilości zebów się zgadzają to będzie wszystko ok? Cena jest drastycznie niższa i trochę mnie to dziwi czy napewno bedzie to pasujący zamiennik? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-27 11:59:27 No wiesz... oryginalny tłumik do Lanosa kosztuje ponad 180 zł, a za 180 zł to ja do złomiaka kupiłem obydwa tłumiki. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-10-27 12:05:15
Z zamiennikami przegubów nie ale IC czy JC to firmy które się na tym naprawdę znają (ponadto po to są specjalne katalogi!) ![]() Co do cen to ...nie wszędzie się jeszcze DU nauczyło, że nie tylko oni istnieją na rynku części ![]() |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-10-27 12:09:43 No jasne tylko mi chodzi o to czy sa z lanosa czy nie ale czy zamienniki z tych Intercars'ów i innych magików sa w porządku czy tez lepiej nie ryzykować, Podobno ten z JC Auto za 250 to japońska produkcja (pewnie i tak robiona w Chinach), był jeszcze tąńszy jakis włoski za 230. Mi generalnie rozchodzi się o to czy te zamienniki (nie chodzi mi juz o sam przegub ale generalnie o inne części z tych firm) napewno pasuja do naszych Esperaczków? |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-10-27 12:15:53 Dzięki Bogdan ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-10-27 12:16:01 Dzwoniłem z ciekawości do firmy MR Motors ( jest w dziale zaprzyjaźnione sklepy) i przegub do twojego ( 2.0 +ABS) kosztuje w zależności od producenta 130-160 zł ( jeden z nich synowany jest firmą JC-JapanCars) |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-10-27 12:18:57
160?? Wow, no to to by juz było idealne rozwiązanie ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-10-27 12:20:15 Nie synowany,ale sygnowany ![]() ![]() ![]() |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-10-27 12:44:34
Jak to a może i nie?? Mam nadzieje ze to tylko dowcip był ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-10-27 12:53:25
Pewnie,że to był żart ![]() A poważnie,to w esperaku jeszcze nie wymieniałem,ale w poprzednim aucie oba w odstępie 2 miesięcy.I bez jakichkolwiek problemów jeździłem aż do końca ( samochodu ![]() |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-10-27 13:09:22 Zatem: "bocian...jesteśmy uratowani!!"
Już myślałem że będę musiał wydać 1/8 wartosci auta na sam przegub ![]() |