| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KrzychB HF MEMBER Lantra-sprzedana :) Szczecin | 2005-10-27 13:58:19 możliwe że wybuchy gazu rozwaliły kompletnie przepływomierz i stąd to nie wkręcanie na obroty- podepnij pod kompa innej rady nie ma. |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-10-27 14:35:36
To wiesz co, moja żonka pracuje koło TVP. umówimy się jakoś. po jej pracy idziemy na obiadek do knajpy indyjskiej. Zabierzesz się z nami i poprawi Ci się humor. A o samochód się nie martw. 1.5kkm na gazie nie może uszkodzić samego silnika. Ja przejechałem 11kkm z rozwalającą się lambdą. Strzały niemiłosierne i częste zwłaszcza przy ruszaniu (obroty pniżej 2k rpm). A teraz znowu stoi w warsztacie... Z knajpą to nie żart. Ja miałem tak, że przy duuuu żych nieszczelnościach układu dolotowego, wogóle na benzynie nie chciała jechać. Podskakiwała jak kangur, usczelniłem i jest ok. Twierdzenia Krzycha może być słuszne. Ale skoro świeca pęknięta... Sam nie wiem, odepnij przepływomierz i zobacz jak będzie. Ja przy instalacji gazu też zmieniałem przewody na Japan Line, ponoć dobre ale jeden z nich nie jest pewny. [ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2005-10-27 14:37:22 ] |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2005-10-27 14:41:52 a jak tam zaplon dobrze ustawiony? sprawdz wtyczke od kompa moze styki jakies zasniedzialy i nie laczy. |
YAROROT HF MEMBER Hyundai i30/Ford Fus ... Katowice | 2005-10-28 09:18:09 Kumpel miał Espero 2.0 i co chwila coś w nim nawalało strasznie narzekał, więc nie jest to chyba wina marki modelu tylko konkretnego egzemptlarza, moja lantra pali na mieście 10,2-10,5l. lpg na 100. Na trasie potrafi zejść do 7,5-8 też zdarzają się jej usterki ale nie narzekam, czasem mnie zaskakuje bo niektóre awarie sama sobie naprawia silnik 1.6
[ wiadomość edytowana przez: YAROROT dnia 2005-10-28 12:37:18 ] |
PGR HF MEMBER Lantra warszawa | 2005-10-28 10:00:25 Witam
Ile Tobie pali z silnika 2,0 ? . Mi w mie scie nie chce zejśc poniżej 13 lpg a jeżdzę spokojnie. Acha sonda lambda jest ok. PZDR PGR |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-28 11:06:59 zapytam z głupia czy masz wtryski zrobione na złączach tak, ze mozesz odpiąc emulator od gazu i podpiąc orginalnie wtryski? jak tak to polecam sprawdzić znam przypadek, ze emulator mocno przeszkadzał ...po drugie pompa paliwa daje ciśnienie? mam nadzieje ,ze jej przypadkiem nie odpieli (na gazie) i że miałeś zawsze z 10l paliwa, niedawno ktoś na forum pisał o problemach takich i okazało sie ze wtryski poleciały... zapłon ... cewkę dość łatwo sprawdzić miernikiem ...potem każdą swiece czy daje iskrę to odrobine pomaga wykluczyć elementy zapłonu...
|
bzyk_1 HF MEMBER Hundai Lantra warszawa/mrozy :) | 2005-10-30 22:39:35
Kurcze piszesz ze wsadziles 3,5tys... czemu nie zrobiles instalacji sekwencyjnej - kasy by starczylo, a spalanie i dynamika byla by elegancka, do tego zadnych wybowchow, bo to niemozliwe... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-31 18:33:51 z detali odezwę sie po świetach ...co do wtrysków to chodzi o to jak ci odcieli wtryski na gazie? sa 2 szkoły dobra - emulatar gazu ma wyjścia zrobione jako pasujące wtyczki do wtrysków - wpinają ci je w obwód i masz mozliwość przepięcia instalacji na orginalną ...czyli wykluczenia wpływu emulatora wtrysków ...druga metoda to poprzecinane kable od wtrysków i wlutowane kable od emulatora.... zapodam fotki po świetach zeby rozjaśnić .... ogólnie nie trać ducha i mysl pozytywnie...
napisz co tam w warsztacie wymyślili - i jedno pytanie jak zwykle czy zanim kupiłeś robiłeś kompresję? jak nie to zrób teraz mała kwota a daje pojęcie o stanie silnika - wiem ze 1,5kkm to mało na gazie ale moze masz podparty zawór? upalony? [ wiadomość edytowana przez: arturo_soda dnia 2005-11-02 11:11:50 ] |
YAROROT HF MEMBER Hyundai i30/Ford Fus ... Katowice | 2005-11-03 21:26:00 Witam
Co do świec to też mam odstęp 0,8 mm i jest dobrze z ciekawości na jakich świec używasz? ja mam NGK i jestem z nich zadowolony. |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-11-14 12:02:09 moja rada jest taka: doprowadź auto do stanu używania na benzynie, a dopiero potem trenuj z gazem, inaczej to...... czarno widzę |
PGR HF MEMBER Lantra warszawa | 2005-11-16 11:59:28 witam,
Samochód był w warszatcie u Sitnika z 10 razy i 20 razy u gazowników. Opisywane przeze mnie domniemania sa zasłyszane od innych posiadaczy gazu. Akurat nie wiem gdzie się mieści uszczelka pod kolektorem a bardzo trudno znaleźć w internecie schematy budowy hyundai. Nie obrażam się że się nie znam - bo tak jest. Pytam tylko czy może ktoś miał podobne problemy więc łatwiej mi doradzi. PZDR PGR PS. W Klubie Espero takich pytań mozna zadawać tysiące i zawsze ktoś próbuje doradzać. A Tutaj ..... |