MotoNews.pl

Skala 1:18

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich,
automaniakiem nie jestem, ale chce sprawic komus prezent - jakis fajny model autka - ale nie bardzo orientuje sie w ich skali,
czy moze mi ktos powiedziec jakie mniej wecej bedzie mial wymiary model w skali 1:18???

Nie no...... bez jaj.

Cytat:
2005-10-27 16:31:55, hania_ pisze:
witam wszystkich, automaniakiem nie jestem, ale chce sprawic komus prezent - jakis fajny model autka - ale nie bardzo orientuje sie w ich skali, czy moze mi ktos powiedziec jakie mniej wecej bedzie mial wymiary model w skali 1:18???

typowe auto ma 4 do 4,5 metra, wiec podziel te dlugosc przez 18. Model bedzie mial okolo 20-25 cm.

a jeśli zapytam o dobrą firmę? która nie robi zabawek tylko porządne modele,
z jakis tam opinii w internecie wywnioskowałam, że dobra jest firma KYOSHO, chodzi mi o konkretny model BMW Z4 - podobno oryginalny lakier BMW, co możecie doradzić?

a jeśli zapytam o dobrą firmę? która nie robi zabawek tylko porządne modele,
z jakis tam opinii w internecie wywnioskowałam, że dobra jest firma KYOSHO, chodzi mi o konkretny model BMW Z4 - podobno oryginalny lakier BMW, co możecie doradzić?

haniu...kazdy taki model to bedzie zabawka..a jedyny sensowny sposob to pojsc do duzego sklepu i obejrzec kilka modeli i ocenic jakosc i precyzje ich wykonania...to jedyny wyznacznik dobrego modelu czegokolwiek: jego zgodnosc i wiernosc orginalowi i to moze ocenic nawet laik porownujac kilka roznych egzemplarzy

natomiast pytanie o skale to mistrozstwo swiata musze przyznac

jesli naprawde zalezy ci na radch fachowcow to wejdz na jakies forum modelarskie..tylko zwykle siedza tam ludzie ktorzy sami skladaja takie modele a nie kupuja gotowe..bo jak mniemam chodzi ci o gotowa replike autka

modele 1

modele 2

mam nadzieje ze coś wybierzesz

pozdro