MotoNews.pl

Nie moge otworzyc e36 (zabezpieczenie antywlamaniowe)?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem wlasnie BMW 316 E-36 sprowadzone z niemiec. Samochod normalnie sie otwieral, zamykal, odpalal, jezdzil. Przyjechalem do domu... i zaczalem podlaczac moje radio.. na poczatku normalnie dzialalo, ale odlaczylem je od zasilania zeby zdjac oslonke a po chwili znow podlaczylem. No i wlasnie... przestalo dzialac radio (nie bylo zasilania), przestal dzialac klakson, nie dalo sie odpalic samochodu (odciecie zaplonu?), ale kontrolki sie palily, swiatla, wiec ogolnie elektryka byla. Zamknalem drzwi od samochodu i przekrecilem kluczyk - zamek sie normalnie zamknal. No i od tej pory nie moge w ogole otworzyc mojej bmki tak jakby w ogole przestal dzialac centralny. Co to moze byc? Jak to naprawic? Pomocy!

sprawdź czy ci bezpieczników nie wywaliło jakiś,miałem podobnie przy wymianie radia.

No dobrze, ale chyba nie jest jeden bezpiecznik odpowiedzialny za zaplon, zamek, klakson, radio itd. Pozatym jak mam sie dostac do tych bezpiecznikow jak mam pozamykane wszystkie drzwi?

bezpieczników mogło sie zjarać wiecej zaś z kluczyka powinieneś otworzyć drzwi normalnie (mechanicznie a nie z centrala). pozatym jak nie dasz rady to za 50 zeta sa mechanicy którzy to otworzą (oczywiście legalnie).

Mechanicznie nie da wlasnie rady... krece krece tym kluczykiem i nic. A nie dalo by sie wejsc jakos przez bagaznik? Tylnia kanape odsunac albo wyjac?

Z którego roku masz to BMW, podobno w nowszych rocznikach drzwi otwiera się w takich przypadkach takim całym metalowym kluczykiem, masz taki kluczyk?

mam bmw z roku 94, co rozumiesz przez "caly metalowy"? Mam normalny metalowy kluczyk do drzwi, i to jest jedyny kluczyk jaki posiadam.

heheh zapomnij ze do niej wejdziesz moja historia była podobna :

Kupiłem BMW przyjechałem pod dom wyszedłem patrzcie jakie ladne !! i zamknołem za soba drzwi wysiadajac z auta no i nastepny raz do niej wszedłem za 2 dni

zatrzasnolem kluczyki

Kiedy juz skonczyły sie pomysły ( druty, tylny zamek, szyby...) szlifierka w łape i odcielismy główke nakretki trzymajacej tylna uchylna szybe - szyba lekko sie uchyliła po czym włozyłem reke do srodka i otworzyłem drzwi. Tak sie do niej dostałem ....pewnie ciebie tez to czeka ....powodzenia

Cytat:
2005-10-28 01:20:26, dominob pisze:
szyba lekko sie uchyliła po czym włozyłem reke do srodka i otworzyłem drzwi.

Jak zaryglowane są drzwi to od środka nie otworzy

jak chcesz wejść przez bagarznik to musisz tylną kanape opuśić ale aby to zrobić to nalezy nacisnąć przycisk na górze kanapy wiec na początek trzeba by jakoś zdjąć tylna półke. Ja bym sie nadal upierał abyś wzioł ksiązke telefoniczną i poszukał w dziele mechaniki pojazdowej awaryjne otwieranie aut. Zapłacisz fachwcowi i nie trzeba bedzie nic ciąć.

Hehe, no ok. ALe fachowiec przeciez jakos to zrobi - to ja bym chcial wiedziec jak, i bym zrobil tak samo.

Cytat:
2005-10-28 11:02:53, TrumpeT pisze:
Hehe, no ok. ALe fachowiec przeciez jakos to zrobi - to ja bym chcial wiedziec jak, i bym zrobil tak samo.

juz bylo na forum o awaryjnym otwieraniu bmw, poszukaj sobie.

w e34 jest coś takiego jak awaryjne otwieranie. trzeba od strony pasażera podnieść klamke, włożyć kluczyk i kręcić w strone lusterka pokonując spory opór, aż do poziomego położenia kluczyka. u mnie działa, jak zamknełem auto na centralne ryglowanie, odłaczyłem aku(resetowałem) i zatrzasnełem maske. poszedłem na obiad i zrozumiałem swoją głupote.

[img=http://img458.imageshack.us/img458/7443/bmw0086fj.jpg]
chciałem wkleić stronke z instrukcji o tym temacie, ale nie idzie mi to. może tolo84 spróbuje-str.8.
pzdr.

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek77 dnia 2005-10-28 11:40:06 ]

Cytat:
2005-10-28 11:36:08, krzysiek77 pisze:
[img=http://img458.imageshack.us/img458/7443/bmw0086fj.jpg] chciałem wkleić stronke z instrukcji o tym temacie, ale nie idzie mi to. może tolo84 spróbuje-str.8. pzdr. [ wiadomość edytowana przez: krzysiek77 dnia 2005-10-28 11:40:06 ]

POPRAWNY LINK , pzdr

Jak możesz dostać się do bagażnika to możesz podłaczyć do kabli od lampki oświetleniowej akumulator pożyczony od kogoś i w ten sposób przywrócić zasilanie.

Dzieki Panowie, pomogl mi wasz opis otwarcia zamka (silowo w strone lusterka) potem juz poszlo prosto czyli maska do gory, podpiecie do innego akumlatora (bo mi sie wyladowal) zeby wystartowal silnik, a potem to juz zaczal sie z alternatora ladowac.