Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adamuspatryk Kielce | 2005-10-28 18:24:12 Jeśli na 100% wykluczyłeś wszystkie wymienione przez ciebie przyczyny, to zostaje jeszcze jedna: płyn ucieka do cylindra przez uszkodzoną uszczelkę głowicy ![]() |
![]() karton BMW Friend E34 Kraków | 2005-10-28 19:19:38 nie dramatyzujcie odrazu z uszczelka:przyczyn wiele,moze byc walnieta pompa i zwieksza sie cisnienie plynu wiec jest SIŁĄ wypychany np:przez weże,moze wystarczy socisnac opaski,moze byc faktycznie nagrzewnica a moze byc elektryczny regolator przeplywu od nagrzewnicy.BWM MA NAJWIEKSZE PROBLEM Z UKLADEM CHLODZENIA! WYMAGA DBALOSCI. |
![]() robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-02 22:41:17 Dokładnych cen Ci nie powiem ile to mogło by kosztować bo ja swoją uszczelke robiłem w tamtym roku u znajomego to za robote wziąl ode mnie tylko 100PLN nie wiem jak to wygląda w warsztstach. Wiem napewno ze jeśli to uszczelka to napewno czeka Cie kupno nowej a jej ceny będą oscylować od około 60PLN w góre, no i oczywiście nowe uszczelki pod kolektory ssący i wydechowy chyba jak się nie mylę to od 7PLN w górę za sztukę. No i oczywiscie pod nową uszczelkę wypadało by splanować głowice ja zrobilem to za 50PLN. Każdy mówi inaczej ale ja jestem zwolennikiem tego żeby wymieniać od razu szpilki do glowicy kiedy już sie ją zdejmie jednakże nie jest to konieczne jeśli nie sa przeciągniete gwinty. Da się to zrobić w dwa dni. Samo złożenie i rozłożenie może nie zajmie wiele czasu jak się naprawdę do tego przyłożyć ale głowicę trzeba oddać do ploanowania a tego na miejscu raczej nie zrobią. A jeśli nie jesteś pewien czy to uszczelka to jest na sprawdzenie pewien sposób, ale to mnie np kosztowało 35PLN ale przynajmniej rozwiało wszelkie inne wyjścia i byłem pewien w 99% że to wina uszczelki. Mianowicie podjechałem na stacje kontroli która posiadała specjalny przyżąd który po zanurzeniu w płynie chłodniczym wskazuje za pomocą zmiany zabarwienia jakiegoś płyny czy w płynie chłodniczym znajduje się olej. U mnie wykazało że się znajduje i to na 99% uszczelka i mieli rację. Także proponował bym popytać w Twojej okolicy gdzie mogą to sprawdzić. Jakbym się mylił to niech mnie ktoś poprawi POZDRAWIAM robman |
![]() robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-03 09:43:39 No jesli masz olej w ukladzie chlodzenia, oraz odwrotnie to prawie w 100% przyczyna tego bedzie uszczelka głowicy. A na czym polega planowanie głowicy. Nie jest to niczym innym jak szlifowaniem powierzchni głowicy(szlifuje się przy tym niewielką warstewkę, aby pow. ta była jak najrówniejsza). A robia to w warsztatach specjalizujących się w tego typu operacjach. Rozglądaj się za earsztatami które mają szyldy typu "moto szlif" szlifowanie głowic" regeneracja głowic". Myśle że ze znalezieniem takiego zakładu nie powinieneś mieć większych kłopotów. Ewentualnie popytaj w jakim kolwiek warsztacie samochodowym napewno bedą wiedzieć gdzie znajdują się takie warsztaty ![]() |
![]() robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-08 08:26:23 No i co tam paniejanku udało Ci się sprawdzić przyczynę Twoich problemów czy to faktycznie uszczelka pod głowicą?? |
![]() robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-11 12:32:49 No to podobnie jak mówiłem ![]() ![]() ![]() |
![]() fanfir Wawa | 2012-05-27 22:23:00 U mnie było podobnie. Też płyn uciekał, a kilku "speców" nie potrafiło znaleźć przyczyny i wyeliminowac problemu. Dopiero pomogli w PerfectClimie z Warszawy, dlatego jakby co to uderzaj do nich. |
Staszek1980 Warszawa | 2012-08-06 16:18:18 ja miałem to samo, diagnoza - wydmuchana uszczelka pod głowicą
co do jakości, osobiście polecam płyn chłodniczy Valeo, b. dobry produkt |