MotoNews.pl
11 Wymiana pierscieni[126p] (120872/0)

Wymiana pierscieni[126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chodzi mi dokładnie o to czy silnik po wymianie pierscieni trzeba docierac? Moj silnik ma od nowosci przejechane 56 tys km, jest to zwykł fl, czy moze sie juz kwalifikowac na pierszy nadwymiar pierscieni? jestem początkujacy w tych sprawach wiec jesli powiem cos nie tak to mnie poprawcie a nie krzyczcie odrazu, szukałem w wyszukiwarce ale nic nie znalazlem na ten temat, pozdrawiam !

P.S

ile moze kosztowac komplet pierscieni ?

Pireśnienie musząsię dotrzeć (ja jak wymieniałem to dałem mu spokój na jakieś 500 km), wydaje mi się że nadwymiar nie będzie konieczny (nominał). Koszt pierścieni powinien wahać się od 25-40zł za komplet.

Powodzenia w pracach

skoro sie nieznasz to poczym wnioskujesz ze pierscienie do wymiany skoro ma tylko 56 tys przebiegu ? pozdr i załuz nominał

nie wiem czy pierscienie sa do wymiany, ale bede silnik niedlugo wyciagał i robił taki mały przeglond - remont, wiec sie pytam na wszelki wypadek, dzieki Chudy89

auto do 52tys km było w posiadaniu dziadka, ktory jezdzil spokojnie potem ja go kupilem, i od czasu do czasu troche go przycisne ale w granicach rozsądku oczywiscie, wiec nie wiem w jakim stanie moga byc pierscienie, dlatego go rozbieram jesi ktos moze to ocenic to bede wdzieczny

[ wiadomość edytowana przez: brightblade dnia 2005-10-28 12:50:27 ]

Wydaje mi się że po 50 tys. spokojnej jazdy pierścienie powinny być w dobrym stanie, wręcz idealnie ułożone i dotarte, chyba nie warto ich ruszać. Co innego jakby auto było katowane.

Zgadzam się że przy 50 tyś. powinno być ok.

Ale jak wymieniasz zawieź cylindry do honowania (niewielki koszt), bez tego długo nie pojeździsz na nowych pierścieniach,

hej