Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-10-29 10:24:14 Wystarczy dobry, doświadczony tlumikarz.
U mnie też tak było...... "Panie trzeba demontować kolektor, montować nowe szpilki itp. itd." Tłumikarz wstawił nowe szpilki bez demontowania kolektora, nowa uszczelka i po strachu. |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2005-10-29 10:55:48 No właśnie- mechanik wysyła nas do szlifierza, ew. chce nasmarkać w tą uszczelkę silikon, co by tą przerwę zalepić ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-10-29 11:12:55 Silkon to krótkotrwałe rozwiązanie.
Jeden przejazd na trasie i silikon odejdzie w niepamięć ![]() Tak jak Ci powiedziałem, jedź do DOBREGO tłumikarza. Esperynek, jeszcze jedno, czy napewno chodzi o łączenie kolektora z rurą wydechową??? Mechanik oglądał to z kanału czy od góry (komora silnika) ???? |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2005-10-29 11:14:27 Do tego nie musi być "tłumikarz", wystaczy dobry mechanik. Jeśli jest możliwość wierci się na samochodzie (wiertło z prowadnikiem jest w komlecie do wykręcania urwanych szpilek). Niestety czasem trzeba wymontować kolektor (brak dojścia), ale to nie jest duży koszt bo po prostu dochodzi cena uszczelek głowica-kolektor. Jeśli idzie o naprawę gwintu to jest do tego tzw. "gwint naprawczy", polega to na rozwierceniu otworu na większy, gwintowaniu i wkręceniu odpowiedniej "sprężynki" czyli nowego gwintu. Innym droższym sposobem jest "zalanie" spawarką otworu i wiercenie i gwintowanie nowego, ale tu cena używanego kolektora na pewno bęzie niższa.
Do wiercenia szpilek w kolektorze trzeba naprawdę dobrego wiertła, swego czasu zainwestowałem w wiertła po 40 zeta za sztuke i naprawdę warto. Tyle że dla mnie to się sprawdza, ale dla zwykłego użytkownika samochodu jest bez sensu, po co wydać kasę dla jednokrotnego użycia? I tak bez właściwego zestawu do wykręcania urwanych szpilek wiertła nie mają sensu (chodzi o tzw prowadniki wiertła), bez tego jest bardzo ciężko wywiercić wyśrodkowany otwór. Każdy warsztat powinien posiadać taki sprzęt, bo naprawa w stylu "panie nie udało się i trzeba nowe" jest do wykonania przez każdego kto ma wiertarkę. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-10-29 11:18:08 Jeszcze nie widziałem mechnika który chciałby się w to bawić ![]() |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2005-10-29 11:22:51
Raczej na pewno chodzi o łączenie kolektora z rurą. Oglądał to z góry i z kanału ![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-29 11:39:34 jezeli chodzi o laczenie kolektora z dwururka to z gory tego nie widac, w kazdym razie ja tez mam jedna ukrecona ale zalozylem nowa uszczelke, przykrecilem na trzy i jezdze ![]() ![]() pzdr |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2005-10-29 11:45:34
Mnie też tak chce zrobić ![]() |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2005-10-29 11:45:52
Widocznie nie znasz żadnego mechanika, znasz za to ludzi co uważają się za mechaników. W autach które naprawiam na co dzień nototycznie urywają się szpilki w głowicy (te co trzymają kolektor), to taki błąd producenta. Głowica aluminiowa, więc ryzyko duże naprawy, no to mam klientowi powiedzieć że ma sobie kupić nową głowicę (goła to 4000 zł), tym bardziej że trzeba wiercić wiertarką kątową. Firma zainwestowała w sprzęt który praktycznie się zwraca po dwóch samochodach. Koszt naprawy 4 szpilek (pamiętajmy że to serwis autoryzowany) łącznie ze zdjęciem kolektorów, turbiny itp, oraz kosztem szpilek i uszczelek to około 1000 zł. Dwóch ludzi robi to w trzy godziny (przy ostrej pracy). Analizując cenę należy pamiętać że auto nie kosztuje tyle co Espero ale 15 razy więcej. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-10-29 11:53:54 Dżizyyysssssss....
W ASO Toyota zapewne też możnaby to naprawić bez większych problemów. Tyle tylko że rozmawiamy raczej o mechanikach tzw. garażowych ![]() |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2005-10-29 12:10:10
Czyli nie o mechanikach tylko monterach. Jakoś inaczej rozumiem pojęcie mechanika, jak każdy robię fuchy i klient który chce mi zapłacić nie musi znać moich problemów z wykonaniem usługi. Nie mam czegoś, to jadę i kupuję. Zgoda, ta robota wyjdzie za darmo ale na następnej jestem do przodu i mniej się namęczę. Jęsli wiem że w danych warunkach nie mogę wykonać zlecenia, rezygnuję, a że wtedy tracę (dojazd, oględziny) to trudno, nie wolno się podejmować prac nie do wykonania (lub wykonania niewłaściwie) w warunkach tzw podwórkowych. |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-10-29 17:46:46 chodzi o pekające szpilki w audi??? bo własnie w tym samochodzi sie z czyms takim spotkałem... |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-10-29 18:00:27
Masz racje u mnie w pracy szef tak samo zainwestował w taka wiertarke i co prawda cena jest nieco nizsza ale i tak sie zwróciła bardzo szybko |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-10-29 18:03:04 A no i jeszcze jedno tak profilaktycznie zawsze wymieniam od razu wszystkie szpilki nawet jak jest tylko jedna urwana |