Złapie kontakt z właścicielem fiata lub poloneza z 2.0 DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w celu wymiany doświadczeń

tutaj mamy takich pełno

tzn. chodzi mi głównie o informacje czy np. dyfer wytrzyma i czy serwo poradzi sobie jak włoże do 125 silnik 2.0 DOHC

Ja mam 2.0.serwo fiatowskie ale pompe z fiata 131 (mam zamiar zalorzyc sporotem fiatowska) Dyfer mamz 131 ale znam ludzi ktorzy fiatowskie dyfry i skrzynie

Cytat:
2005-10-29 10:55:09, bimber1 pisze:
Ja mam 2.0.serwo fiatowskie ale pompe z fiata 131 (mam zamiar zalorzyc sporotem fiatowska) Dyfer mamz 131 ale znam ludzi ktorzy fiatowskie dyfry i skrzynie

wytlumacz mi dwie sprawy:

1) czym rozni sie pompa od 131 od pompy hamulcowej od 125p (pozatym ze po 81 zmieniono skok gwintu przewodow hamulcowych i niektore pompy maja zamienione miejscami sekcje). Srednica ta sama, budowa ta sama....nie bardzo rozumiem co chciales ta pompa osiagnac.

2) Dyfer tzn przekladnia glowna czy mechanizm roznicowy? czy moze caly most? mosty w 131 takieznow rewelacyjne nie byly (pomijam mosty od kombi- z grubszymi polosiami). Ani do tego przyzadow w polsce nie znajdziesz, a i z czesciami krucho....

pompe mam z fiata 131 bo z taka go kupilem a ze mam kiepskei hamulce wiec bede robil przekladke serwa,pompy i innych elementow ze starego fiata. Mam caly most z 131,jest serszy i ma bebny z tylu. tez byl juz na fiacie wiec prosze tu na mnie nie krzyczec ze glupote zrobilem

Cytat:
2005-10-29 08:58:43, mr_gabi pisze:
tzn. chodzi mi głównie o informacje czy np. dyfer wytrzyma i czy serwo poradzi sobie jak włoże do 125 silnik 2.0 DOHC

serwo sobie poradzi dyfer tak samo.

aha panie kosa jeszce wlasnie mam te sekcje zamienione !!!!!!!!!!!!! bo dawca byl 131 z 84r..poprzedni wlasciciel tlumaczyl sie ze chcial miec jak najmniej elementwo z fiata 125 Po za tym most jest wlasnie z kombi ale nie wiedzialem o tym ze sie roznil od tych w sedanach

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2005-10-29 11:24:55 ]

E tam 2.0 to jakaś lipa Ja proponuje 1.8 na dwóch podwójnych weberach Wrażenia z jazdy bardzo przyjemne, tylko nie wiem czemu wszystkie babcie w okolicy szybciej przechodzą przez jezdnie. Ja u siebie mam stare serwo i pompe jednostopniową ze starym mostem i jak narazie daje rade

Cytat:
2005-10-29 11:20:21, bimber1 pisze:
aha panie kosa jeszce wlasnie mam te sekcje zamienione !!!!!!!!!!!!! bo dawca byl 131 z 84r..poprzedni wlasciciel tlumaczyl sie ze chcial miec jak najmniej elementwo z fiata 125 Po za tym most jest wlasnie z kombi ale nie wiedzialem o tym ze sie roznil od tych w sedanach [ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2005-10-29 11:24:55 ]

czyzbys kupil DFa od Granturismo z FSOAK?