Programowanie LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może próbował programować, zmieniać ustawienia LPG wg scgematu poniżej:
http://www.autogas.pl/modules.php?name=Tutoriaux&rop=tutoriaux&did=5

Jakie parametry należy przyjąc dla Omegi 2.0 16 V

NO ciekawe koumu będzie chciało się czytac to szystko.

ja powiem tak:

Ja mam instalację sekwencyjną OMVL.

Kupiłem ineterfejs i program z rozkodowanym kluczem sprzętowym.

Podłączam pod komputer i robię autokalibrację.
Jest dostęp do mapy gazowej i ustawia się tam dawki gazu w zależności od obrotów i czasu otwarcia wtrysków benzynowych.

Dobra regulacja polega na tym aby podczas pracy na gazie przy tym samym obciążeniu pozorny czas otwarcia wtrysków benzynowych był taki sam jak przy pracy na benzynie.

Wtedy nawet przeskakiwenie z zasilania z gazu na benzyne odbywa sie w taki sposób że silnik nawet nie drgnie.

ALe trzeba miec laptopa i kalibrowac podczas jazdy.

Cytat:
2005-10-30 16:09:48, OMENATOR pisze:
NO ciekawe koumu będzie chciało się czytac to szystko. ja powiem tak: Ja mam instalację sekwencyjną OMVL. Kupiłem ineterfejs i program z rozkodowanym kluczem sprzętowym. Podłączam pod komputer i robię autokalibrację. Jest dostęp do mapy gazowej i ustawia się tam dawki gazu w zależności od obrotów i czasu otwarcia wtrysków benzynowych. Dobra regulacja polega na tym aby podczas pracy na gazie przy tym samym obciążeniu pozorny czas otwarcia wtrysków benzynowych był taki sam jak przy pracy na benzynie. Wtedy nawet przeskakiwenie z zasilania z gazu na benzyne odbywa sie w taki sposób że silnik nawet nie drgnie. ALe trzeba miec laptopa i kalibrowac podczas jazdy.

nie trzeba miec laptopa , może być stacjonarny komp

na ftp jest programik OMVL oraz instrukcja instalacji aby dzialal bez problemu. Milej zabawy

To bardzo dobrze bo strona producenta OMVL jest od dłuższego czasu już zablokowana...a tu proszę taki prezent na ftp LOB

Z tym stacjonarnym kompem to pewnie że da się coś zrobić.
ALe nie wsadzisz PC do samochodu i nie pojedziesz nim w trasę.
Najlepiej stroic podczas jazdy w różnych warunkach obciążenia silnika.

ALe na PC jest sposób.

Kupiłem prrzetwornicę z 12 na 220 bo na laptopa mnie narazie niestać.

Trochę to będzie ciężko wozić ale nic nie poradzę.

CZy ktoś by podał link do tego ftp bo nieiwem gdzie to jest.

a masz torbę by takiego kompa wozić, czy zabierac go będziesz pod ramię?

NIe no nie przesadzaj

włożę raz , drugi aby wyregulowac instalację i koniec.

Nie mogłem wejść na to ftp2.

no to wejdz na ftp1
/programy/Brutal-23/OMVL/

generalnie lubie babrać sie z lpg i programować moją sunie na różne sposoby więc zakupiłem interfejsa , kompa zawijam do garażu bo monitor przytachałem z osiedlowego śmietnika czyli zakupiłem od dobrego człowieka za 20 pln nawet kolorowy a program LEONARDO PRO ELPIGAZU zassałem ze strony www. elektroda.pl mówie to bo mają tam cgyba wszystkie programy do zassania , warunkiem jest rejestracja plus wysłanie smsa za 1,22 z vat co daje pare tkzw punktów a to wystarcza na bodajże 1 soft
ps monitor nie kupiony od złodzieja