UWAGA NA ZŁODZEJI CZYLI URZĄD CELNY !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem ostrzec wszystkich co kupili autko po za granicą RP i płacili za niego akcyze w zeszłym roku. A chodzi o to że od początku 2005 musisz podpisać oświadczenie kiedy przekroczyleś granice, wiadomo że nie może to być później niż zrobiłeś przegląd w polsce ale rówież nie później niż 5 dni od dnia złożenia deklaracji w Urzędzie Celnym, bo inaczej grozi 100zł "kary" za każdy dzień spóźnienia (BANDYCTWO!!). Własnie dostałem i pewnie wiele osób już dostalo lub dostanie wezwanie do UC aby stawić się i podać datę przekroczenia granicy, więc ostrzegam Was abyście dokładnie policzyli dni i nie przekroczyli 5, bo inaczej się nie wypłacicie a Oni i tak nie mają jak tego udowodnić, bo na granicy nikt nie ma takich danych!

ZŁODZIEJE SZUKAJĄ PIENIĘDZY W NASZYCH KIESZENIACH I BIORĄ NAS NA NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA ABY ZAROBIĆ - KUUU..WA TO DZIAŁA JAK MAFIA !!!!!

Wyobraście sobie człowieka co kupił np golfa 2 za 200 Euro, zapłacił nawet normalnie akcyze czyli ok 500zł plus wszystkie inne "characze", razem z podróżą wyszło go to np 3-4tyś zł i teraz dostaje wezwanie do UC, nieświadom konsekwencji podaje że złgosił się z akcyzą 20 dni od dnia przekroczenia granicy i dowalają mu kare 2000zł!

Wspomne na koniec dla łudzących się że mieszkają w państwie prawa, że kara naliczana jest od nielegalnej akcyzy!

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-10-29 14:07:25 ]

o nie ni huja! jak mi przyślą cokolwiek to od razu idzie w kibel, każdy dzień i zł na nich to za dużo. Polecam forum 4x4- mistrzowie radzenia sobie z naszą mafią urzędową czyli państwem w państwie -forum4x4

no nie, w tym kraju wszystko jest popier........, ktos kto wymysli zeby w ten sposob zdzierac kase z podatnikow to kawal g....., powinno sie mu nogi z dupy w........, a reszte urzednikow w.....z pracy