Standardowe felgi??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie. Jakie były standardowe felgi w Escorcie 16V z 97 roku?
U mnie są 13, ale jak patrze na autko z boku wydają się nieco za małe.

Tak mi sie zdaje ze 14 byly seryjne ale pewana nie jestem, wiesz ja mam 15 teraz i troszke szersze opony i tak mi sie zdaje ze te felgi z tymi oponami znacznie poprawiaja wyglad Essiego moze poszukaj jakis fajnych felg z fajnymi oponkami... lub poprostu standardowe zaluz chociaz sama tez nie wiem bo te moje felgi to niby standardowe sa... echhh... ogolem uwazam ze aluminiowe felgi znacznie poprawiaja wyglad auta... oczywiscie z dobrze dobranym wzorem felgi. pozdrawiam

Cytat:
2005-10-31 02:49:12, MadziaQDI pisze:
ogolem uwazam ze aluminiowe felgi znacznie poprawiaja wyglad auta... oczywiscie z dobrze dobranym wzorem felgi.

Podpisuję się pod wypowiedzią sympatycznej koleżanki.

A tak nawiasem mówiąc co myślicie o moich aluskach (3 fotka w profilu)?

Felgi niczego sobie. Ale to są chyba 13? Albo mam jakiś krzywopatrz.

standardowo to jest:
175/70 R13
185/60 R14
195/50 R15

Zależnie od kaski

ale na ogół to raczej 13 montowali...

mój 1,3 w salonie dostał 14" bez zadnej dopłaty, wiec bardzo dziwne, bo normalnie w 1,3 były 13" chyba ze mój dostał bo jest sedanikiem

Cytat:
2005-11-02 07:09:07, fryszard pisze:
mój 1,3 w salonie dostał 14" bez zadnej dopłaty, wiec bardzo dziwne, bo normalnie w 1,3 były 13" chyba ze mój dostał bo jest sedanikiem

na pewno nie z tej okazji dostał 14 cali znam sedany które miały 13 w serii... no a prawda jest taka że wsadzali stalówki albo 13 albo 14, za doplątą alu...13,14 bądź 15 cali

ja mam w seri R13/175/65

z tego co mi wiadomo to serią było 175/70/13, ewentualnie bywały większe czyli 14'' ale to było uzależnione od wersji wyposażenia ,w każdym razie jednak większość mkvII z końca produkcji raczej miała 14 i to nawet jeśli chodzi o stalówki

PS powiem tylko jedno i to jest 100% fakt w nowych autkach wkładali różne felgi ale zawsze były one proste i wyważone i z oponamy z wysokim,niezdartym bieżnikiem