Czy to silnik krokowy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jezdze Essim 1,6 EFI z lpg. Od samego zakupu miałem problemy z praca silnika na benzynce.Z gazem nie mam wiekszych problemow.Pompa paliwa podaje,sprawdzalem.Rozruch na paliwie jest trudny,musze parę razy zakręcić,po czym jak odpali to zaraz gasnie. Nieraz pochodzi chwile na wolnych obr., a za chwile gasnie jakby nie dostawal paliwa.Kiedy juz jade to moge przełaczyc na benzyne,ale musze dodawac stopniowo gaz,bo jezeli zrobie to gwaltownie to sie dławi.A jak puszcze na luz to gasnie.Ktos mi mowil ze to wina przeplywomierza.Czy ktos wie co moge z tym zrobic???

Wiesz, tego typu objawy moga swiadczyc o roznych przypadlosciach. Moze na poczatek zrob reset komputera - odlaczasz aku na 10min pozniej odpalasz na benzynie i czekasz az wlaczy sie wentylator. Jak to nie pomoze to wtedy pozostaje zrobienie dignostyki - poszukaj w historii hasel typu kody blyskowe...

reset kompa juz robilem niestety efekt zaden.

z tego co moowisz to jest duze prawdopodobienstwo ze to bedzie uszkodzony przeplywomierz bo sterownik nie wie jaka dawke paliwa dac. Z reszta to czesta przypadlosc samochodoow na gazie po tym jak gaz wybuchnie i w dolocie bo klapy antywybuchowe nie sa zbyt skuteczne. ale jak pisali musisz to zweryfikowac czyli zczytac kod bledu. A jezeli to przeplywomirz to nie zazdroszcze bo do najtanszych ta czesc nie nalezy.

W 1.6 EFi nie ma przeplywki jako takiej, jest MAP sensor... Przeczytaj haslo kody blyskowe, jak chcesz, to przeslij na priv swoejago maila, jesli dobrze pamietam, to mam materialy na ten temat...

Aczkolwiek moze to byc takze wina krokowca - auto sie dusi, gasnie, bo nie dostaje powietrza...