MotoNews.pl

Czy ASTRA G (II) ma takie same felgi 14" cali jak Astra F ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Interesuje mnie czy felgi 14" z ASTRY F podejdą do nowszej ASTRY G (II) ?

Astra F ma 4 śruby, a G 5. Według mnie.

Cytat:
Astra F ma 4 śruby, a G 5. Według mnie.

5 śrub było tylko w mocniejszych aterkach G od 1.8 w góre i w niektórych 1.6.

Więc jezeli masz asterke G i ma 4 sruby to powinny podejść 14stki z F-ki ale pewien tego nie jestem ponieważ nie wiadamo jak z rozmiarem chamulców (czy zaciski się zmieszczą w 14stce)
U mnie najmiejsze co się da założyć to 15stka tylko ,że w mojej jest silniczek 1.8 więc pewnie mam wieksze chamulce niż w asterkach ze słabszymi silnikami.
Najprościej będzie poprostu przymieżyc koło na przód i sprawdzić czy pasuje

ja mam wlasnie 4 sruby z rozstawem 4/100-i to mnie najardziej wkurza (maly wybör felg z tym roztawem)

Jeżeli w Astrze G masz na 4 śruby to jest szansa ale znikoma!! Ja mam akurat ASTRE 2.0 i jest właśnie 5 śrub... Tutaj nie ma szans!!! Natomiast jeżeli masz na 4 to i nawet jeśli otwory pasują to zwróć uwagę czy zaciski hamulców nie będą blokowały oraz odległość od amortyzatora!!! ( Akurat na to kazał mi zwrócić uwagę wulkanizator jak u niego byłem)... Sam teraz miałem taki problem i moja rada...Piotrek Radze Ci opchnąć te 14 i nie piepszyć się... Potem narobisz sobie kłopotów jak cos sie stanie... Założ 15 - stki !!! Pozdr...

Dzięki za maile, pytam bo rozważam wymianę auta. Teraz mam Astrę F 1.6 16 V z klimą ale z końca 1996 roku. Znalazłem natomiast Astrę G z takim samym silnikiem i też z klimą, ale młodszą z 1999/2000 i w dodatku z instalacją gazową. Zastanawiam się nad kupnem. Ze starej mam komplet felg z oponami zimowymi i myślałem że wykorzystam, ale najpierw muszę saprawdzić jakie są w tamtej felgi.

szczerze mówiąc dziwny problem... jeżeli astra G nie jset droga to bym się nie zastanawial tylko kupował... a felgi zawsze można tanio na allegro kupić... 350zł i masz komplet stalówek, jak dobrze pójdzie to z oponkami

Napewno więcej zarobisz jak je sprzedarz oddzielnie.