Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mleko Honda Civic EJ9 Poznań | 2005-10-31 16:52:33 Jeżeli alarm był zamontowany fachowo to powinien brać prąd bezpośrednio z akumulatora ewentualnie z obwodu na zapalniczkę i podświetlanie wnętrza. Ja bym raczej alarm wykluczał, ale istnieje taka możliwość.
Pozostałe obwody załączają się po stacyjce także dziwne. Pozdrawiam. |
mleko Honda Civic EJ9 Poznań | 2005-10-31 18:18:48 U mnie (MKV 91r) oba wskaźniki opadają po wyłączeniu zapłonu.
Natomiast jeśli mówisz, że auto nie zgasło do razu po wyłączeniu stacyjki przyczyną może być przekaźnik "zapłonu" (czarny, znajduje się w skrzynce bezpieczników nad nogami kierowcy) którym to owa stacyjka steruje, albo jakieś inne zwarcie np. w skrzynce bezpieczników, które spowodowało zwłokę w działaniu przekaźnika… |
![]() zlapmnie Wir liben autos wieliczka / pawlikowice | 2005-10-31 18:21:49 U mnie wskaźnik paliwa zostaje po wyłączeniu zapłonu.
[ wiadomość edytowana przez: zlapmnie dnia 2005-10-31 18:23:21 ] |
![]() zlapmnie Wir liben autos wieliczka / pawlikowice | 2005-10-31 18:23:59 |
marcinc Połaniec | 2005-10-31 18:39:58 no to nie wiem gdzie szukac, z tym niegasnieciem to nie bylo tak ze on ne chcial zgasnac wogole, ale po przekreceniu kluczyka chodzil przez jakas 1 sek. Także to chyba nie tu problem. Ale gdzie szukac rozwiazania problemu poboru pradu to nie mam pojecia. |
Ja_cek mercedes w115 Jelenia Góra | 2005-11-05 13:39:00 podłączę sie pod temat ![]() mi też "coś" rozładowało akumulator, wstępnie szacuję, że może radio, bo wcześniej chyba mi się to nie działo dopóki nie podłączyłem radia. Teraz samochód postał sobie pare dni i nie duało mi się zapalić, dopiero po naładowaniu akumulatora odezwał się. Na razie wypiąłem radio i czekam czy się sytuacja powtózy, ale może to cos innego? Może alarm? Niestety nie mam dobrego amperomierza więc nie mogę sobie sprawdzić sam, a jechać do speca to nie mam po prostu za co ![]() |
TomekMKVII Gdynia | 2005-11-27 12:57:39 U mnie to samo-na postoju rozładowywany aku. Wstępnie namierzyłem żarówkę oświetlenia bagażnika. 5 W - czyli prąd ok. 0,41 A, jak uwzględnić radyjko to wychodzi te ok. 0,5 A. Żarówka non stop świeciła. Na jej przewodzie masowym (który jest zasadniczo podpięty pod wyłącznik na progu pod klapą) patrzę i ... widzę podpięty czarny przewód na skrętkę. O... mówę, ktoś grzebał. Kabelek idzie do alarmu i uruchamia alarm, gdy wyłącznik zwierał do masy (czyli załączał żarówkę). Najwyraźniej oprócz tej funkcji, tajemniczy przewód zwierał dodatkowo żarówkę do masy, stąd ciągłe oświetlenia bagażnika. Na razie przewód odłączyłem, żarówka działa normalnie. A na odłączonym przewodzie jakięś 0,35 V. Zagłębiam się w obwody alarmu -coś mi to śmierdzi jakimś walniętympółprzewodnikiem . Mam nadzieję, że aku na razie nie będzie padał. |
darmcdoman MK 7 - 1.8 TD Opole | 2005-11-27 13:24:38 Ciekawa rzecz opisujecie, u mnie tez cos zrzera prad. Kilka dni stania, i klamki chodza wyczuwalnie wolniej. Alarm pika ciszej, pojawiaja sie klopoty z kreceniem. Nie mam pojecia co zrzera prad. Bagaznik podswietlony mam diodami, styki klapy wyczyszczone, patrzac z kabiny do bagaznika, zawsze widze ciemnisc, czyli nie swieci. Gdzie szukac przyczyny w MK7? |