Instalacja gazowa w Escorcie 1,8 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema czy opłaca sie załorzyc gaz w samochodzie przy bierzacych cenach paliwa i gazu dzieki za odpowiedz

na to pytanie musisz sam sobie odpowiedziec

zadajesz co najmniej dziwne pytanie. Policz po prostu. Zalezy ile jezdisz jaka chcesz zalozyc instalacje itp. tez mam motor 1,8 16V i mam gaz z tym ze kupilem go juz z gazem od czlowieka ktoory zrobil na gazie 3 tys km (przyfuksilo sie) z tym ze ja robie 7 tys miesiecznie i to mi sie bardzo oplaca. a jak robisz do tys km na miesiac to nie widze zbytnio sensu. a to tylko IMHO

Ja mam gazik i szczerze mówiąc jak miałbym teraz zakładać (zakładałem w czerwcu) to bym się poważnie zastanowił. Wszystko zależy od tego jak dużo jeździsz. Chyba na stronie STATOILA jest kalkulator po ilu kilometrach zwróci Ci się instalka. Zajrzyj tam i przelicz. Pamiętaj, że przeglądy z autem na gaz są droższe o ok. 50 zł. Od nowego roku znów wzrośnie akcyza na PB a ceny gazu powinny na przełomie roku się zatrzymać bo minie boom na gaz grzewczy.

TU masz kalkulator opłacalnosci. Wynika z niego, ze instalka zwrocila mi sie juz ok. dwa razy, a zakladalem w kwietniu

mam 1,6 EFi i gdyby nie gaz zbankrutowałbym a tak to codziennie wożę moje szanowne 4 litery do szkoły :]
jeśli jeździsz dużo to się opłaca, benzyna drożeje i gaz też, ale pamiętaj że zawsze to jest 1/2 ceny benzyny...

policz sobie dokładnie czy się opłaca między benzyną a gazem jest jakieś 85% różnicy tak jak w moim przypadku to ja się jeszcze zastanawiam.