MotoNews.pl
7 Czy wszystkie Lancie miały napęd na przód ? (121454/5)

Czy wszystkie Lancie miały napęd na przód ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie, czy moze wie ktos jak to bylo z napedem starszych lanci. Czy bylo to auto tylnonapedowe ?
Ewentualnie jakie modele mialy naped na tyl ?
Bo chyba te nowsze maja naped na przednie kola.
Z gory dziekuje za wszystkie informacje

polecam ksiazke - powinna byc w kazdej wiekszej bibliotece - Zdzislaw Podbielski - Pojazdy Wloskie, ksiazka z cyklu Poznajemy Samochody Osobowe Swiata.

jezeli chodzi o lancie to maja tam opisane:
Fulvie,
Bete,
Bete HPE,
Gamme,
Delte,

wszystkie powyzsze sa przednionapedowcami, oczywiscie byla tez delta AWD/4wd/4*4

Stratos ma napęd na tył i ma go również Lancia Beta Montecarlo.

temat postu jest zarąbisty i konkretny....

więc nie zrobie of topu jak zapytam... może ktoś wie kiedy PiS i PO złączą sie w koalicji i czy to wogole nastąpi?

ale odslon w pół godzinki to zaden tyle nie mial

Cytat:
2005-11-01 23:30:53, lukaszenty6 pisze:
ale odslon w pół godzinki to zaden tyle nie mial

były takie co miały po kilkaset na godzinę

btw. może ktoś wie jak odpowietrzyć prawe lusterko zewnętrzne poprzez rurę wydechową ?? dodam tylko, że narazie mam seryjne tłumiki, dziurę na kolanku między nimi, oraz kolektor GSI...

Cytat:
2005-11-01 23:38:20, Nomad pisze:
były takie co miały po kilkaset na godzinę btw. może ktoś wie jak odpowietrzyć prawe lusterko zewnętrzne poprzez rurę wydechową ?? dodam tylko, że narazie mam seryjne tłumiki, dziurę na kolanku między nimi, oraz kolektor GSI...

A może być coś na temat napisał? Nie bądź sknera - podziel się wiedzą z kolegami.

Grzechu - jak tylko dojdę jak tego dokonać to oczywiście że się podzielę... narazie wiem tylko jak to zrobić przez okno kuchenne.... ale jak sam pewnie wiesz to nie to samo co przez rurę wydechową...

Cytat:
2005-11-01 23:52:06, Nomad pisze:
Grzechu - jak tylko dojdę jak tego dokonać to oczywiście że się podzielę... narazie wiem tylko jak to zrobić przez okno kuchenne.... ale jak sam pewnie wiesz to nie to samo co przez rurę wydechową...

Pozwól, ze Ci pomogę - otóż chodzi o to abyś w tym wątku napisał czy któraś z Lancii, które znasz ma tylny napęd.

Cytat:
2005-11-01 23:00:34, LifeGuard pisze:
temat postu jest zarąbisty i konkretny....

Dokładnie ...

odpowiadam: ja nie wiem

Cytat:
2005-11-02 08:01:08, GDA pisze:
Dokładnie ... odpowiadam: ja nie wiem

To zmień temat na bardziej precyzyjny.

@Grzech - zaproponuje teraz tytuł bo ja widze kilka watków np. odpowietrzyć lusterka

Cytat:
2005-11-02 13:25:32, GDA pisze:
@Grzech - zaproponuje teraz tytuł bo ja widze kilka watków np. odpowietrzyć lusterka

Cytat:
2005-11-01 22:26:00, pciuch pisze:
Witam mam pytanie, czy moze wie ktos jak to bylo z napedem starszych lanci. Czy bylo to auto tylnonapedowe ? Ewentualnie jakie modele mialy naped na tyl ? Bo chyba te nowsze maja naped na przednie kola. Z gory dziekuje za wszystkie informacje

Myślę, że najlepszy byłby nawiązujący do pytania kolegi Pciucha. (W końcu był pierwszy). Np: "Czy wszystkie Lancie miały napęd na przód?" - No już - zmieniaj.

Cytat:
2005-11-02 14:51:36, Grzech pisze:
No już - zmieniaj.

Rozkaz

co do tematu: to bylo to specjalnie, aby jak najwiecej osob zajrzalo, moze ktos bedzie wiedzial, kto tu zajrzy przypadkowo.
Poza tym widze ze nikt nie potrafi mi pomoc tylko sie czepiacie jakis duperel. Najlatwiej jest sie przyczepic do tematu...
Myslalem ze mozna na was liczyc ale jak sobie robicie jaja to chyba nie chcecie mi pomoc.

lancia fulvia, chyba dobrze napisałem
z tego co pamiętam napęd RWD

dziekuje wszystkim inteligentnym, ktorzy zrozumielii o co chodzi i mi pomogli.

napisz dokłądnie co ci chidzi, bo jeśli o silnik z tych samochodów to pare informacji znajdziesz w naszym archiwum

Cytat:
2005-11-02 14:55:24, pciuch pisze:
co do tematu: to bylo to specjalnie, aby jak najwiecej osob zajrzalo, moze ktos bedzie wiedzial, kto tu zajrzy przypadkowo. Poza tym widze ze nikt nie potrafi mi pomoc tylko sie czepiacie jakis duperel. Najlatwiej jest sie przyczepic do tematu... Myslalem ze mozna na was liczyc ale jak sobie robicie jaja to chyba nie chcecie mi pomoc.

Jasne - to ja jestem nie inteligentny - przedewszystkim powinieneś przeczytać to (wyciąg z regulaminu forum):

Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum i często są przez czytelników pomijane. Zadając pytanie, postaraj się opisać w sposób wyczerpujący dany problem, w jakim modelu samochodu występuje a także wszystko, co mogło by mieć wpływ na wystąpienie tego problemu.

a potem wymagać - jak widzisz twój sposób myślenia się nie powiódł bo przeczytało to rzeczywiscie wiele osób, ale jak widzisz zareagowali tak a nie inaczej - powód już znasz

Cytat:
2005-11-02 14:57:33, Jojo pisze:
lancia fulvia, chyba dobrze napisałem z tego co pamiętam napęd RWD

Napęd tylny (do tego klasyczny) posiadała Lancia Appia.
P.S.
ale jako, że była to bezposrednia poprzedniczka Fulvi (Fulvia - napęd oczywiście przedni) "żyrii uznaje tę odpowiedź awansem"...