Problem z pompką paliwową !!! POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Opis do MK V:

Mam problem z pompka paliwowa. Pare dni wczesniej nie chcial mi odpalic, tzn. rozrusznik krecil, ale nie dochodzilo paliwo. Jak sie przekreci kluczyk w stacyjce, slychac charakterystyczny dzwiek uruchomienia pompy paliwowej, ktora znajduje sie pod tylnym siedzeniem. Tego dzwieku nie bylo slychac i autko tym samym nie ruszalo.
Wystarczylo popukac w pompke i pozniej od spodu samochodu w okolice baku i problem ustepowal. Niestety po przejechaniu jakis 30 km, auto samoczynnie zgaslo i znowu pompka nie dzialala. Po nastepnych 10 km to samo...
Od tamtej pory wszystko dziala normalnie, ale dzis podczas jazdy autem pare razy mi szarpalo, tak jakby nie dostawal paliwa...

Mechanik mi powiedzial, ze do wymiany jest pompka. Zaspiewal 350 zl razem z wymiana, tzn. 250 pompka + 100 robocizna. Podziekowalem mu za taka sumke.

Mam pytanko: czy konieczna jest wymiana pompki czy da sie to jakos przeczyscic czy cos takiego? Bo szczerze to nie stac mnie na wymiane nowej, a poza tym na dniach samochod bede sprzedawal...

Bede serdecznie wdzieczny za pomoc!

Pozdrawiam serdecznie!

Według mnie to nie problem pompy paliwa tylko skrzynki bezpieczników / przekaźników! Jeśli po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie usłyszysz charakterystycznego pyknięcia przekaźnika od pompy paliwa, to znaczy, że pompa nie dostaje napięcia ze skrzynki. Mam niestety dokładnie ten sam problem i też byłem bliski wymiany pompy. Wymieniłem natomiast skrzynkę na inną (używaną, sprawną) i po 6 miesiącach mam znów ten sam problem

Sprawdz kable idace do pomy, jezeli nic nie pomoze to pompka bedzie przypalona troszke, ale to tez mozna sprawdzic mierzac cisnienie jakie pompa daje. Jezeli rzeczywiscie jest padnieta to kupisz uzywke za 100-150 zl wymienic mozna samemu, bak w dol i pompe wyjac i wlozyc.

To tak w skrocie

Jezeli chodzi o skrzynke to mam takowa w bdb stanie, nawet dam na nia gwarancje na pol roku za 70 zl z przesylka oddam

Pasuje do wersji CL

Cytat:
2005-11-02 21:08:17, Tazz pisze:
Jezeli chodzi o skrzynke to mam takowa w bdb stanie, nawet dam na nia gwarancje na pol roku za 70 zl z przesylka oddam Pasuje do wersji CL

A masz może sondę Lambda...?

lambdy niet, chyba ze swoja wykrece moze za 3 tygodnie bedzie

Dzieki za odpowiedzi, ale mam jeszcze pytanko: gdzie jest ta skrzynka bezpiecznikow / przekaznikow?

Sorki, ale nie znam sie na tym za bardzo...

Pzdr.

Cytat:
2005-11-02 21:15:15, MarviN pisze:
Dzieki za odpowiedzi, ale mam jeszcze pytanko: gdzie jest ta skrzynka bezpiecznikow / przekaznikow? Sorki, ale nie znam sie na tym za bardzo... Pzdr.

Na lewo od kolumny kierowniczej...