| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-03 21:25:18 A jaka to konkretnie instalacja?
...i jaki to konkretnie Fiat Punto? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-11-03 22:14:54 Wydaje mi się, że to bardziej przez jakieś cyrki z immobilizerem, a nie instalacją LPG. Czy przy jeździe na benzynie wszystko zawsze jest ok?
|
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-11-04 21:15:26 Ponownie muszę zacytować list Marty (już jej wyjaśniłem, żeby kontynuowała dyskusję w wątku, myślę, że się nie pogniewa )
Otóż Marta napisała: "Zakład w którym zamontowałam tą nieszczęsną instalację gazową jest najeżdżany przeze mnie bardzo często. Jednym razem kazali wymienić mi świece innym razem filtr powietrza, następnie podłączali instalację pod swój komputer celem regulacji, ale mimo to po wyjeździe z ich warsztatu auto dalej gasło. W końcu dowiedziałam się, że jestem babą i nie umiem jeździć samochodem. To wszystko tak mnie zdenerwowało, że kazałam odłączyć tą instalację właśnie dla sprawdzenia samochodu na benzynie. Warzsztat oczywiście twierdzi, że to nie ich wina tylko Fiaty ( 3 letni samochód wcześniej nie było żadnych problemów ) to graty i się sypią. Czy uważasz, że te problemy mogą być związane z wadliwym komputerem gazowym??? Pozdarwiam Marta7." No więc odpowiadając na pytanie Marty, uważam, że największy problem to gaziarze-partacze. Być może przyczyną jest uszkodzenie komputera, ale przecież komp jest na gwarancji więc nawet jeśli to powinni go wymienić bez szemrania. Tym bardziej, że auto na benzynie jeździ normalnie. Jednak jeśli komp od gazu jest ok. to moim zdaniem (skromnym, bo o sekwencji wiem niewiele), albo jest źle zaprogramowany komp od LPG (np. mapa wtrysków), albo gaziarze spieprzyli robotę i co gorsza nie wiedzą gdzie . Co koledzy o tym myślicie Bo nie jestem alfą i omegą i mogę się mylić. A może ktoś z Was ma takiego fiaciorka na sekwencji i mógłby coś więcej doradzić. |
Marta7 Gliwice | 2005-11-05 11:47:13 Przepraszam że narobiłam trochę bałaganu na forum. Trochę się gubię ale są to moje pierwsze kroki na jakim kolwiek forum. Pozdrawiam Marta7 |
Marta7 Gliwice | 2005-11-05 20:03:20 A tak apropo na odpowiedź Pitera34 to sekwencja BRC a samochodzik to Fiat Punto II z 2002 roku. Przepraszam że tak długo ale dopiero teraz mąż mi powiedział co to za sekwencja.Pozdrawiam Marta7. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-11-05 21:43:02 Z tego co mi wiadomo to BRC w fiatach chodzą bez problemów. Poza tym dużo ostatnio jeździ pand na L-kach z sekwencjami BRC 24 i sobie chwalą.
Jest takie pismo "Auto po gwarancji" i tam są namiary na fachowców z różnych dziedzin, od LPG jest chyba ktoś z Czakramu (a oni są generalnym przedstawicielem BRC na Polskę, chyba), ale nie mam w tej chwili tej gazety pod ręką, jak znajdę to podam numer albo mail-a. Croma, a może Ty byś coś skrobnął? |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-06 14:06:29 Marta.
Z Twojego opisu wynika, że Ci gazownicy to pseudofachowcy-partacze. Proponuję Ci pójść drogą, którą doradził Danek, czyli napisać oficjalne pismo reklamacyjne z żądaniem usunięcia usterki, a w przypadku niemożliwości jej usunięcia z żądaniem demontażu instalacji na koszt zakładu. Jeśli się na to zdecydujesz, to zapraszam na priv/mail. Prześlę Ci wzór takiego pisma. Jestem pewien, ze teraz, kiedy gazownia jest odpięta, nie będzie z autkiem żadnego problemu. |
domadm Laguna II Grandtour Katowice | 2005-11-06 16:21:18 Ja poproszę o taki wzór.
A może gdzieś wrzuć na sieć?? Pozdrawiam |
Marta7 Gliwice | 2005-11-07 20:26:08 Jak narazie jeżdżę cały czas na benzynie i dalej jest wszystko ok. Dzisiaj byłam w tym moim "rewelacyjnym" warsztacie i złożyłam im propozycję wymiany komputera gazowego na co się zgodzili bo chyba sami niewiedzą gdzie jest błąd. Koputer będzie dopiero za tydzień jak nie później bo go muszą sprowadzić. |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-07 21:10:09 Założę nowy wątek i wrzucę tekstu ustawy o sprzedaży konsumenckiej oraz wzory protokołów reklamacyjnych. |