MotoNews.pl

Hyundai Accent 1.6 automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedawno nabyłem takie cacko z 2004r. ma silnik 1.6 z automatyczną skrzynią biegów.Tak się zastanawiam czy ktoś może posiada coś podobnego?Od czego może być silnik? Z lantry??

Wielce prawdopodobne że silnik pochodzi z Lantry, a dokładniej Elantry. Nie wiem czy tez Getziu nie ma tego silnika...

możliwe,aż muszę to kiedyś sprawdzić,mam nadzieje że nie będzie problemu z częściami do niego

Jeśli jest to silnik G4ED to jest to ta sama jednostka co u mnie. Z częściami nie ma najmniejszego problemu, dostępność jest taka sama jak do innych silników.

to fajnie,cieszy mnie to bardzo.Jak narazie jestem bardzo zadowolony z niego,tak jak z resztą z poprzedniego,tylko tamten był z '96 roku,też 3 drzwiowy ale bez wypozażenia,no i silniczek 1.3 ale chodził super pomimo swoich 190tys przebiegu

Prosze o informacje po jakim czasie nalezy wymienic pasek rozrzadu w Hyundaiu 1.6 16V DOHC automat moj ma przejechane 45 000 mil (okolo 75 tys km) i jakie nalezy stosowac oleje.Chcial bym tez wiedziec jakie jest spalanie w tym modelu z automatyczna skrzynai biegow.

mój ma 40 tys mil,pasek rozrządu wymienia się przy 80tys.km co do oleju to w sumie nie wiem,ja mam wlany castrol ale nie wiem syntetyczny,oznaczeń nie pamiętam.Ze spalaniem to różnie, ostatnio spalił 9,5 wcześniej nawet 11 ,ale mam instalację gazową z sekwencyjnym wtryskiem i to są wartości przybliżone,chociaż benzyny powinien tyle samo spalić.

no no to jest fajniutka wersja, teraż tylko dobre fele, lexusy na tył i jakieś fajne ospojlerowanie..