Wentylator ciagla praca!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cały czas chodzi mi wentylator wogóle sie nie wyłacz jak wyciagne kluczyk ze stacyjki to nie chodzi (a chyba powinien) jak tylko dam na start stacyjke to kreci jak dlugo postoji na zimnie to potem nie kreci ale ostatni nawet ze stal caly dzien to i tak krecil czy to jest walniety termostat czy cos innegoi jak to sprawdzic a i gdzie to sie znajduje bo nie mam pojecia

Jesli juz to termowlacznik wentylatora. Po wylaczeniu stacyjki NIE powinien chodzic. Do jakiego pola wchodzi Ci temp na wskazniku?

zawsze tak mialem ze zaraz jak sie koczy to biale pole to jeszcze moze z 3mm wyzej

To widocznie cos nie tak z termowlacznikiem.

a gdzie ten termowłącznik bedzie usadowiony

a teraz mam pytanie jeszce jedno doszedlem w koncu do tego dlaczego ciagle pracuje bo mam przytopiona wtyczke co wchodzi do termowyłacznika i mam pytanie czy wie ktos gdzie takie cos mozna kupic w kraku z góry dziekuje

i znowu mam ten problem
nie wlaczal sie wentylator bo sie mi czujnik zepsul wymienilem teraz na nowy i chodzi caly czas co to moze byc

czy przyczyna ciaglewj pracy wentylatora moze byc przytopiona wtyczka od tego wlacznika co przy termostacie
bo innej mozliwosci nie widze

mozliwe ze kupiles nie taki czujnik co trzeba. Sa dwa do 1.8D i ten jeden ktory pewnie kupiles jest caly czas zwarty wiec wentylator caly czas pracuje.Idz do motoryzacyjnego i niech ci w magicznych ksiazeczkach poszukają symbolu tego drugiego.Wygladają identycznie a jednak. Przykład znany mi z autopsji.Jak mi czujnik padl to tez wentylator caly czas chodzil, wymienilem sprzedawca dal mi ten "zwarty" i tez wentylator chodzil caly czas.Pomoglo nabycie odpowiedniego.