OGRZEWANA PRZEDNIA SZYBA!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem bo nie grzeje mi wogóle przednia szyba.
Bezpieczniki OK.
Słychać jak załącza się przekażnik ale nie wiem czy git bo nie wiem jak do niego się dostać i nie wiem jak podgłądnąć przewody idące do szyby??????????

POMOCY BO garażuję na dworze i mnie zalewa skrobanie codzienne!!!!!!!!!!!!!!!1

wystarczy polać szyby wodą z butelki. Jak chwyci lekki mróz można lekko podgrzaną wodą i szybko ściągnąć gumą. A problem szyby był już poruszany, poszukaj. Kable od szyby są pod podszybiem plastikowym między przednią szybą a maską ze strony kierowcy.

dodam jeszcze że napięcie dochodzące do szyb wynosi ok 13V, jeżeli dochodzi a szyba nie grzeje tzn że popalone są przewody w szybie (nie widać zadnych przerwań)??????????????????????

zgadza się, a nowa szyba ogrzewana to koszt około 800-900pln z montażem i gwarancją.

dziwne żeby było widać skoro przewody w szybie są sporo cieńsze od grubości włosa......

Przeczyść dobrze te styki szyby z instalacją. Mało prawdopodobne aby wszystkie przewody naraz się przepaliły. Wyczyść zarówno wtyczkę jak i gniazdo. Przyjżyj sie temu czy aby jest pewne połączenie elektryczne. Miałem taki przypadek, że po wymianie szyby na nową nie grzała jej połowa, dodam że ma dwa zasilania - od strony kierowcy i osobno od strony pasażera. Okazało się że zakorodowane było gniazdo i nieźle trza się było nagimnastykować aby to wyczyścić, ale pomogło i grzeje cała. Ewentualnie przerwij izolację na kabelkach należących do szyby i tam sprawdź czy dochodzi napięcie.

Cytat:
2005-11-07 11:52:55, Kris75 pisze:
Ewentualnie przerwij izolację na kabelkach należących do szyby i tam sprawdź czy dochodzi napięcie.

Wystarczy się wkłuć np igłą bez zbytniej szkody dla izolacji