Czy ktos już zaklada zimówki..?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie sie powoli zastanawiam czy nie zalozyc zimowek, bo wybieram sie do Zakopca na weekend...
Ktos juz smiga na zimowych oponkach czy wszyscy czekaja az spadnie snieg..?

Ja już śmigam na zimówkach. Temperatura spada już poniżej 5 stopni.

... niop .... na razie przyjmuje założenie iż tej zimy nie będą potrzebne zimówki ... ....

ja juz tez mam

A moje już czekają napompowane i wyważone na pierwszy poważny przymrozek. Bo póki co to mi ich trochę szkoda...

Do Zakopca to chyba bym założył...
Tu na nizinach gdzie mieszkam mam jescze czas , ale też stoją napompowane i wyważone .

średnia temp. jest niższa niż +7st. powinno sie zakładać zimówki, opona letnia ma inną twardość gumy i przy niskich temp. traci swoją przyczepność. Letnia jest twarda a w zimie robi sie jak skała.

Ja jeżdże na zimówkach już prawie tydzień

Dziś właśnie założyłem. Już faktycznie troche za chłodno na letnie. Chociaż gdzieś czytałem, że te 7 stopni to tylko taki chwyt marketingowy producentów opon, a w żaden sposób nie jest naukowo udowodnione, że to jakaś wartość graniczna dla letniej gumy.

Ja jeszcze nie,ale to z czystego lenistwa Dzisiaj rano jednak
ujrzałem pierwszy raz szron na dachu mojego Combiwara po chwili zadumy stwierdziłem: "chcem mieć ogrzewaną przednią szybę i lusterka...a najlepiej garaż"

Cytat:
2005-11-07 11:46:45, Kleszczak pisze:
średnia temp. jest niższa niż +7st. powinno sie zakładać zimówki, opona letnia ma inną twardość gumy i przy niskich temp. traci swoją przyczepność. Letnia jest twarda a w zimie robi sie jak skała.

CHwyt marketingowy, wogóle niezgodny z żeczywistością i z wynikami badać. A na polskich droga TO JUŻ W SZCZEGULNOŚCI.

Cytat:
2005-11-07 11:27:24, SwIeTyY pisze:
... niop .... na razie przyjmuje założenie iż tej zimy nie będą potrzebne zimówki ... ....

znając naszą POGODĘ to pewnie po świętach się rozhula...

Przymierzam się do zmiany na zimówki, tak za tydzień...

To ja chyba jutro zapodam zimowki...no albo w srode..

ja narazie tez czekam na przymrozki

ja już mam od 3 tygodni założone

ja daje jeszcze szanse ewentualnemu nabywcy mojego bolida aby nabyl z letnimi, jak nie zdarzy (ten ktos) to sprzedam z zimowkami a aluski sprzedam osobno
jeszcze moze tydzien, moze dwa...

ja trzy lata temu przejezdziłem całą zime na letnich. Alu - 15" , niski profil 205/60 . Było niebezpiecznie. A wszystko z lenistwa bo mam drugi komplet zimówek.

od 2 tygodni mam zimowki zalozone na letniech byl juz strach jezdzic leza na smietniku

Cytat:
2005-11-07 19:18:18, ALLka pisze:
od 2 tygodni mam zimowki zalozone na letniech byl juz strach jezdzic leza na smietniku

Ja miałem ten sam problem

Cytat:
2005-11-07 19:23:05, kozik pisze:
Ja miałem ten sam problem

boszzz jak gosciu ktory zmienial kapcie zobaczyle te opony to powiedzial ze odwazna jestem tylko kilka drucikow wyszlo no ale juz bezpieczniej sie jezdzi na zimowkach