Jak zamontować spoiler???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Chciałem do mojej czarnulki zamontować spoiler na klapę. Na Allegro jest kilka modeli i wszędzie jst napisane, że montuje się je na klej do szyb. Czy to jest bezpieczne? Boję się, że przy wyższych szybkościach może się ogkleić nawet z warstwą lakieru z klapy. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat??
Pyt 2. Którędy prowadzi się kable do światła stopu, które mają niektóre spoilery?

Dzięx za odpowiedzi

ja tam bym polecal powiercic dziury w klapie i go porzadnie przykrecic:]

kumpel ma juz przyklejony i przykrecony srubami bo mu kradli
ja jeszcze ni mam ale planuje juz niebawem
kable ida od tylniego stopu do gory boczkiem i do klapy i wewnatrz profilu zamknietego klapy bagażnika

Ja bym na klej nie montowal. Wez przykrec go dobrze a klej tez daj, bedzie przynajmniej warstwa ochronna miedzy spoilerem a klapa. Nie zapomnij o zabezpieczeniu przed korocja dziur w klapie.

No tylko podpowiedzcie mi jak te śruby w spoiler wmontować? Na kołki rozporowe to może cały popękać.

Lukas, a stopki są na samym rancie klapy tak, że nie widać kabla od stopki do rantu?

Ile może kosztować malowanie?

PS. A co myślicie o takiej blendzie???

Ja mam lotke na kleju do szyb zamocowana i nie narzekam ... wiercenie w blasze tylko zwieksza szanse na korozje ... a z drugiej strony ... wypadla Ci kiedys szyba z samochodu ?? Ten klej jest tak mocny ze bardzo trudno go zerwac. Ja bym swojego auta bez potrzeby nie dziurawił....

Cytat:
2005-11-07 17:04:40, zlapmnie pisze:
PS. A co myślicie o takiej blendzie???

jak chcesz nic nie widziec to dobre

A moze jakas fotorelacje wstawisz Jak juz sie zapletwisz

Cytat:
2005-11-07 17:17:45, pytlar pisze:
jak chcesz nic nie widziec to dobre

Myślę, że nie zasłoni więcej niż te schody, co to je wozisz na klapie. A tak przy okazji - seryjne siłowniki od klapy sobie radzą czy siakieś mocniejsze wmontowałeś co by Ci klapa w potylicę nie wyrżnęła??

Cytat:
2005-11-07 17:20:38, Snale pisze:
A moze jakas fotorelacje wstawisz Jak juz sie zapletwisz

Porobię kilka fotek. Tylko jeszcze żeby mnie koszty nie dobiły.

śruby i nie pękaj o korozje jak zabezpieczysz dziury i śruby uwierz prędzej reperaturki bedziesz wstawiał i progi niz w klapie interwenował a klej do szyb czemu nie, woda wchodzić nie bedzie

Aha. Jak chcesz malowac w rozsadnych kosztach ten spoilerek to polecam bardzo fajny zaklad na piastowskiej (bodajze 22). W kazdym razie wjazd jest taki mocno zamaskowany przez krzaki zaraz po prawej stronie od wjazdu na Piastowską 20 czyli tam gdzie sprzedają cześci Motorcrafta. a tutaj telefon do gościa ktory sie tam zajmuje lakiernictwem: 501809407 - Konrad. Ja za pomalowanie i zamontowanie lotki zaplacilem 100 zlotych.

To cena z lakierem, czy lakier oddzielnie kupowałeś?

A jak z tymi śrubami w spoiler? Jak to zrobić żeby było silne i nie spaprać czegoś?

Lakier tam ci dobiorą ... bedziesz potrzebowałz 200 ml ... czyli koszt jakies 20 zlotych .. . Ja mam to wszysto przymocowane na kleju do szyb i sie elegancko trzyma ... od tego czasu juz ze 3 razy bylem na myjnie automatycznej i nic sie ze spoilerkiem nie dzieje ...

Cytat:
2005-11-07 17:39:23, zlapmnie pisze:
To cena z lakierem, czy lakier oddzielnie kupowałeś? A jak z tymi śrubami w spoiler? Jak to zrobić żeby było silne i nie spaprać czegoś?

M6 śrubki bez problemu stykną

Cytat:
2005-11-07 17:46:42, skidmarks pisze:

M12

Cytat:
2005-11-07 17:46:42, skidmarks pisze:

Ale jak to w spoiler wkręcić? Na kołki rozporkowe?

A nie lepiej tasma dwustronna, taka co sie listwy mocuje do drzwi?? Ja mam tak zrobione + jeden wkretak do blach na srodku spoilera. Spiler mam od RS wiec jest w 3 miejscach mocowany na tasme i na srodku sruba. Trzyma sie bardzo dobrze i nie ma szans odpasc. Jezdze juz tak 3 miesiace i nie rusza sie nawet. Koszt malowania spoilera to w granicach 100zl ze swoja farba.

Cytat:
2005-11-07 17:30:10, zlapmnie pisze:
Myślę, że nie zasłoni więcej niż te schody, co to je wozisz na klapie. A tak przy okazji - seryjne siłowniki od klapy sobie radzą czy siakieś mocniejsze wmontowałeś co by Ci klapa w potylicę nie wyrżnęła??.

DOBRE

z tymi schodami klapa jest o wiele ciezsza. Dzisiaj po raz pierwszy klapa dowalila mi w glowe, moze za bardzo wysoko jej nie podnioslem. na szczescie glowa cala. Na klapie mam spoiler i to ją juz obciaza a co dopiero takie "schody". Dlatego silowniki powinny byc zmienione jesli juz ktos taki spoiler zaklada,

[ wiadomość edytowana przez: Dimitry dnia 2005-11-07 18:02:50 ]

Cytat:
2005-11-07 17:30:10, zlapmnie pisze:
A tak przy okazji - seryjne siłowniki od klapy sobie radzą czy siakieś mocniejsze wmontowałeś co by Ci klapa w potylicę nie wyrżnęła??

mam seryjne silowniki:] i trzymaja!! a zeby ten spojler zamontowac tez musialem powiercic otwory!! i teraz sie trzyma jak cholera!!

To już sam nie wiem - wiercić czy kleić. Zobaczę jak kupię płetwę.