Chory uklad chlodzenia pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A oto objawy:bąblowanie w zbiorniku wyrownawczym i znaczny zwrost poziomu cieczy w tym ze zbiorniczku,a po otwarciu korka wywala chlodziwo na zewnatrz.Chlodnica goraca tylko jkaies 10cm od gory ,a nizej zimna. Nie zalaczanie sie wentylatora mimo iz na wskazniku jest na czerwonym polu.I odziwo co mnie zaskoczylo dzis brak goracego nawiewu w srodku auta co mnie bardzo zdziwilo . Co wy na to uszczelka pod glowica . pompa wody czy uwalona chlodnica z gory dzieki za pomoca ijeszce dosysc sporo bialego dymku wydostaje sie z wydechu

[ wiadomość edytowana przez: robertokot25 dnia 2005-11-07 21:38:33 ]

Chyba głowica poszła się j....

A ja twierdze, ze jest za maly przeplyw, czyli termostat sie nie otwiera Mialem dokladnie tak samo. A bablowanie - plyn sie zaczyna gotowac, bo tylko jest maly obieg.

Co do wentylatora to stawiam na uszkodzony termostat a co do reszty to prawdopodobnie masz zapowietrzony układ, na tym grubym wężu (przynajmniej przy 1.8d) po prawej stronie u góry co idzie do chłodnicy jest taka śrubka, to jest odpowietrznik, odkręć go i zobacz czy poleci woda. Ewentualnie może pompa wody ci nawaliła. Podejrzane mi jest tu to że nie grzeje, u kumpla w clio przyczyną było zapowietrzenie. Pozdro

Cytat:
2005-11-08 00:19:48, toradek pisze:
A ja twierdze, ze jest za maly przeplyw, czyli termostat sie nie otwiera Mialem dokladnie tak samo. A bablowanie - plyn sie zaczyna gotowac, bo tylko jest maly obieg.

a biały dym z wydechu?

Przypomniało mi sie że kiedyś znajomy mechanik opowiadał jak to kolesi w clio założyli termostaty odwrotnie Na skutek tego popękała głowice. Lepiej wszystko dobrze sprawdź Nie lekceważ tego bo może ci ostro po kieszeni pojechać

Wiele samochodow daje na bialo dym, szczegolnie jak sa nierozgrzane, wtedy skrapla Ci sie cala woda ktory osadzilas sie w wydechu.

Najpierw niech zdiagnozuje podstawy chlodzenia, a pozniej sie bierze za glowice.