MotoNews.pl
5 Jak odkleic lusterko ? (122488/45)

Jak odkleic lusterko ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy istnieje jakis sposob na odklejenie lusterka wstecznego z szyby przedniej ??

mi samo odpadlo i w trasie trza bylo kleic

Zazdroszcze ci ! ja swojego nie moge oderwac a musze bo sie zlamalo
Co nikt nie ma pomyslu ??????

nie wiem niestety jak odkleic

Tak mi do głowy wpadło, a jak by tak czymś podgrzać.

Ja proponuję, użyć nożyka tapicerskiego, albo drucika, bo lusterko jest przyklejane na dwustronnej taśmie piankowej (tak samo jak wszystkie oznaczenia na samochodzie).

sznurkiem do czyszczenia zębów

mysle ze opcja cienkiego nozyka tapicerskiego jest w miare rozsadna tylko trzeba uwazac by szyby nie porysowac za bardzo

Ide walczyc z tym lusterkiem moze sie uda! Zaopatrzylem sie w cienki drut miedziany moze tym da rade bo nozykiem nie chcialo pojsc !
Aha i jeszcze jedno jak mi sie uda to czym najlepiej jest przykleic nowe lusterko ??
Pozdrawiam i dziekuje za rady !

Szczerze to mam przykre doświadczenia z lusterkiem, kiedyś zdjąłem z kulki bo mi zawadzało przy jakeijś tam pracy i przy próbie założenia pękła szyba. Nie tykam się takich rzeczy i pojechałbym do ludzików co kleją szyby oni się na tym znają.

Cytat:
2005-11-10 13:49:12, Raven pisze:
Szczerze to mam przykre doświadczenia z lusterkiem, kiedyś zdjąłem z kulki bo mi zawadzało przy jakeijś tam pracy i przy próbie założenia pękła szyba. Nie tykam się takich rzeczy i pojechałbym do ludzików co kleją szyby oni się na tym znają.

dobrze godosz

Cytat:
2005-11-10 11:58:54, RaFaL_ZGora pisze:
Aha i jeszcze jedno jak mi sie uda to czym najlepiej jest przykleic nowe lusterko ??

a tym juz sie nie pochwale

rafal_zgora

podjedz do nomi na dziale z klejami i silikonami maja taki maly klej w czarno-zoltej tubce.. kosztuje cos kolo 20zl

jak mi odpadlo to tym przekleilem.. fakt ze byla zima i musialem z 20min trzymac reka przy wlaczonej dmuchawie.. ale wisi juz prawie rok i jest ok

dla pewnosci przez caly dzien jezdzilem jeszcze z lusterkiem przyklejonym na tasme by zmniejszyc ciezar i zwiekszyc docisk