-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | hmmm trudno mi coś doradzić- fakt jest faktem ,że kompy diagnostyczne Daewoo nie wyłapują wszystkich, zwłaszcza bardziej złożonych, usterek - poprostu w Esperku (w porównianiu z nowoczesnymi autkami) jest mniej punktów silniczka które są "monitorowane". Fakt, to co napisałeś może mieć wpływ, ale chyba jedyny sposób ,żeby się przekonać czy to jest strzał w dziesiątkę, to wymienić czujnik - hmmmm w 1,5 jest jeden czujnik temperatury w obudowie filtra powietrza, ale czy gdzieś jest drugi - tego nie wiem.....
Mam jedną radę - ja bym tak zrobił - nie jest to rozwiązanie tanie ,ale przynajmniej są szansę ,że to coś da - mianowicie jedź do jakiegoś dobrego zakładu zajmującego się elektroniką samochodową - najlepiej jakiegoś firmowanego przez BOSCH'a. Tam zamów sobie pełną elektroniczną diagnostykę autka - taka przyjemność kosztuję ok. 350 zł. , ale warto - jeśli problem leży w którymś z czujników a może w jednostce sterującej wtryskami albo gdziekolwiek w elektronice to napewno to znajdą.... |