| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2005-11-08 22:41:27 Witam
troche mnie tu nie bylo, wyjazdy itd Sprawa wyglada nastepujaco 128 na zime laduje w garazu, musze troche przy nim pogrzebac i sie pobawic zaczynam od zawiszki, z przodu chce zmienic sprezyny na krotsze doradcie cos napewno ktos sie juz bawil skrucic oryginaly czy np ze 127 lepiej wsadzic. Problem zaczyna sie z tylu resor jest nowy i wysoko stoi nie wiem czy go dac do kowala klupnac ale wtedy moze stracic geometrie czy jest jakis inny sposob. Hmm dalej buda byla lakierowana 3 lata temu trzyma sie swietnie, problem w tym, ze dostawczak jak cofal to przywalil mi burta w prawe dzwi i blotnik powyzej kanty praktycznie pod sama szyba, a przednia maska dostala kamorem, albo innym obiektem latajacym, problem jest z namieszaniem lakieru wisnia metalik i 70% perly bylem w mieszalni i dupa sobie troche sciemnial i nie ma szans dobrac bedzie jasniejszy wiec wpadlem na pomysl pomalowania gory auta na okolo od kanty nad klamka do gory lacznie z maska dachem i klapa bagaznika na czarny mat co o tym myslicie
pozdrawiam |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-11-08 22:54:31 sprezyny wedle uznania obetnij te ktore masz na aucie i zamontuj do tego amortyzator ze 127, jest o 33 albo 35mm??{zapomnialem } nizszy niz ten ze 128, resor smialo mozna klepnac a geometrie tylnego zawieszenia w pewnym zakresie mona przeciez ustawic w 128, ewentualnie zastosuj dystansowane wzgledem wahacza mocowania resora do wahacza zachowasz wtedy prawidlowe katy pochylenia kola.i do tego analogicznie amortyzator ze 127, a pomysl na malowanie auta "od kreski" jest fajny tylko nie na czarny mat domieszaj kolor o dwa trzy tony ciemniejszy niz ten na reszcie auta na przyklad |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2005-11-09 20:22:16 dzieki za rade
Nie wiem czy koniecznie trzeba zmieniac z tylu amory przy sklupanym resorze, no i jaki jest koszt zakupu przednich amorow ze 127 w sumie myslalem jeszcze z przodu nad skreceniem dwoch zwojow sprzezyny razem ale nie wiem jakie beda rezultaty ![]() |
mysza127 Gliwice | 2005-11-09 22:34:40 Za niedlugo bede mial do sprzedania przednie amory fiat 127,128 gwintowane bez wkladow . |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-11-09 22:58:00 Mysza: napisz cos wiecej o tych gwintach - do jakich sprezyn (srednica), robisz wieksza ilosc czy po prostu jeden komplet, ile za to itd. |
mysza127 Gliwice | 2005-11-10 11:50:57 Rury z polka pod seryjna sprezyne. |